Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Néniket a bácsiknak! – megjelent a Kiscsillag harmadik albuma

2006-os Greatest Hits Vol. 1 című debütáló és 2009-es Örökre szívembe zártalak című albuma után november 4-én harmadik nagylemezével jelentkezett a Lovasi András vezette Kiscsillag. „Ha igaz, hogy egy zenekar sorsát a harmadik lemez dönti el, akkor mi jó irányba fogunk dőlni.” – állítja a gitáros-énekes zenekarvezető.

Hogy mi legyen az album címe, a rajongók segítettek eldönteni, az együttes által felkínált két verzió közül. Az Elég a maradék és a Néniket a bácsiknak! közül a kiscsillagosok az utóbbit választották. „Az Elég a maradék a lemez utolsó előtti dala, himnikus erejű, meg minden” – mondja Lovasi András, a Kiscsillag énekes-dalszerzője. „Ha ezt tartjuk meg, akkor a lemez borítóján az lett volna, hogy egy égő házat olt tűzoltóruhában a zenekar – de egyikünk sem akarta, hogy felgyújtsuk a házát. Másét meg nem mertük. Pedig mondtam, hogy eloltjuk, nyugi, de senki nem bízik már bennem.”

A Néniket a bácsiknak! borítója végül Pécsett készült el rajongók részvételével, akik a fotón hevesen tüntetnek kezükben „Nőt akarok” és „Néniket a bácsiknak!” feliratú transzparensekkel.

A lemez, amely a már most közönségkedvenc Megjöttünk a nőkért című dallal kezdődik, tizenhárom számot tartalmaz – e kapcsán Lovasi elmondta, hogy bár babonásnak nem babonás, azt a ruhát, amelyben rosszul sikerült koncertet adott, többé nem veszi fel (színpadra).

Arra a kérdésre, van-e olyan szám a lemezen, amelynek érdekes vagy rendhagyó  a keletkezéstörténete, a válasz természetesen az volt, hogy számára mindegyik érdekes, de kiemelte például az Igen, uram című dalt. „Ennek a dalnak az első versszaka egy Lecsó-szöveg – azt írtam tovább egy nagy, vicces, istenes rockhimnusszá, mert, tanulmányozva az élővilágot ráébredtem, hogy Istennek kiváló humora van, csak a nem istenes emberek hülyék, és nem mernek vele, meg az istenes emberekkel viccelődni, aztán mindenki belemerevedik ebbe, Isten meg csak nézi a sok savanyújóskát. Ehhez a dalhoz írtam egy másik verziót, amiben a főhős egy félig üres rozés üveggel berúgva ül a kelő napba’, de azt majd csak az akusztikus ülős verzióban játsszuk” – így Lovasi, aki további dalokról is mesél.  „A Holdingot (amelynek Rezső írta az elejét) egy szállodai szobában fejeztem be, míg a szobatársam lehalkított pornót nézett, az Elég a maradékot pedig, ami szerintem a legjobb szövegű dal a lemezen, Törökországban írtam a strandon, míg a lányaimat őriztem az éhes tekintetű, kalandvágyó török és német fiatalemberektől a tűző napon.”

Hogy milyen lett a végeredmény a Kiscsillag szerint? „Aki eddig hallotta, azt mondta, hogy az előző kettőhöz képest sokkal karakteresebb, kialakultabb a kétgitáros hangzásunk, kevesebb a tingli-tangli, szóval, ha igaz, hogy egy zenekar sorsát a harmadik lemez dönti el, akkor mi jó irányba fogunk dőlni.” – állítja Lovasi.

Album információk:
Néniket a bácsiknak!
megjelenés: 2011. november
kiadó: Megadó Kiadó
hangkeverés: Boeni Hahn, Bubenyák Zoltán
mastering: Thomas Hahn, Bubenyák Zoltán
készült: Phoenix Stúdió és Megalá Stúdió
1. Megjöttünk a nőkért (Leskovics– Lovasi)
2. Bánat (Kiscsillag – Lovasi)
3. Igen, Uram (Lovasi, Ózdi – Leskovics, Lovasi)
4. Gyors autóval (Lovasi)
5. Olajoshordó (Mihalik – Lovasi)
6. Szirmok (Lovasi)
7. Kit simogasson? (Leskovics – Lovasi)
8. Nagy, nehéz (Lovasi)
9. Holding (Lovasi, Ózdi – Lovasi, Ózdi)
10. Tudtam, hogy jönni fogsz (Lovasi)
11. Szerelem, jó (Leskovics – Lovasi)
12. Elég a maradék (Lovasi)
13. Sirály (Leskovics – Lovasi)
Kiscsillag:
Lovasi András – gitár, ének
Ózdi Rezső – basszusgitár
Mihalik Ábel – dob
Leskovics Gábor – gitár, vokál
www.kiscsillagzenekar.hu
www.megadokiado.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.