Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

NemEZbemutató koncert a Fonóban

Népzene és jazz modern zenei elemekkel ötvözve, ez a nemEZ. Az együttes február 4-én, csütörtökön, este 9 órától a Fonó Budai Zeneházban ad fergeteges világzenei koncertet.

A nemEZ 2007 tavaszán alakult, a tagok zenevágyát saját bevallásuk szerint nem övezte ködös misztérium, komoly filozófia, csupán az örömmuzsikról szólt. Erdélyi indulásuk magában foglalja a távolabbi vidékekre, valamint rokonlelkekhez való eljutás reményét. 2007 júliusában az ötösfogat a nemEZ név mellett döntött, hiszen „tömör is, velős is, utal a gyökereinkre, ezenkívül rengeteg alkalmat nyújt rosszabbnál rosszabb szóviccek gyártására.”

Legelső koncertjükre 2007. november 2-án, Marosvásárhelyen került sor, ugyanebben a hónapban egy internetes előválogatást követően a csapat bejutott a Becherovka Tehetségkutató magyarországi döntőjébe, amelynek köszönhetően a budapesti A38-as hajón is felléptek. Innen második helyezettként egyenesen Bécsbe vezetett az útjuk, ahol a Live Award versenyen harmadik helyezést értek el.
Első lemezüket Budapesten vették fel, a sepsiszentgyörgyi Tempó kiadó gondozásában jelent meg Ötösfogat címmel; Magyarországon a Fonó kiadó terjeszti. A nemEZ lemez megjelenését követően már nemcsak a nemEZbemutatóra, hanem lemezbemutató koncertekre is sort került.
Az ötösfogat megérett a következő album kiadására is: a januári dalcsiszolgatást követően február első hetében újra Budapesten rögzítik következő lemezét, és mindemellett egy koncerttel örvendeztetik meg a progresszív világzene kedvelőit.
kulturpart.hu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jD5yIkClk2w[/youtube]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.