Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Negyedszázados Nirvana-ünnep az A38 hajón

– Különleges koncertet rendeznek december 9-én az A38 hajón arra emlékezve, hogy negyedszázaddal ezelőtt vették fel a Nirvana együttes Unplugged in New York című albumát.    Az este során az ismert magyar zenészekből összeálló produkció teljes egészében eljátssza a legendás seattle-i grunge zenekar teljes akusztikus lemezét, amelyet a Music Television unplugged-koncertsorozatában rögzítettek – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Nirvana Acoustic duót három évvel ezelőtt indította be Takács Vilmos, a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa Lugosi Dániellel, a Wellhello korábbi hangmérnökével, a Polytrip zenekar jelenlegi énekesével. Azóta számos közös fellépésük volt duóban, most azonban zenekari kísérettel állnak színpadra, hogy eredeti hangszerelésben, dobbal, basszusgitárral, csellóval, tangóharmonikával kiegészülve adják elő a Nirvana unplugged dalait.
A közreműködő zenészek között lesz Kocsis Máté (dob, ex-Wellhello), Prepelicza Zoltán (basszusgitár, Apey and the Pea), Maszkura (tangóharmonika, Maszkura és a Tücsökraj), Ölveti Mátyás (cselló, Szabó Balázs Bandája), Apey (ének, Apey and the Pea) és Lee Olivér (gitár, éK).
A Nirvana (Kurt Cobain – ének, gitár; Krist Novoselic – basszusgitár; Dave Grohl – dob) utolsó koncertjét 1994. március 1-jén adta Münchenben, az együttes frontembere, Kurt Cobain alig egy hónappal később, április 5-én fejbe lőtte magát vidéki otthonában.
Az amerikai zenekar mindössze három stúdióalbumot készített – Bleach (1989), Nevermind (1991), In Utero (1993) -, de napjainkig összesen 75 millió lemezt adott el világszerte. A csapat és Cobain hatása szinte felmérhetetlen a világ rockzenéjére. Dave Grohl dobos az elmúlt két évtizedben saját zenekara, a Foo Fighters élén lett sikeres, mint gitáros-énekes.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.