Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Négy millió forintot gyűjtött két Vas megyei beteg gyermeknek az Arena Savaria háromezres közönsége

Megmutatkozott a szeretet és az összefogás ereje Mága Zoltán és a Savaria Szimfonikus Zenekar jótékonysági hangversenyén, Szombathelyen
Négy millió forint adomány és háromezer ember gyűlt össze Mága Zoltán és a Savaria Szimfonikus Zenekar jótékonysági hangversenyén, melyet két Vas megyei beteg gyermek gyógyíttatásáért rendeztek március 28-án este Szombathelyen az Arena Savariában. A koncert bevételét az est fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas hegedűvirtuóz és Mérei Tamás a zenekar igazgatója adta át a gyermekek szüleinek. “Nagyon köszönöm a nagyszerű művészeknek és a csodálatos szombathelyi közönségnek, hogy ma este itt, beteg gyermekeink érdekében megmutatták a szeretet és az összefogás erejét!” – fogalmazott Hende Csaba, honvédelmi miniszter.

Erdélyi Rolika, a csontvelő-átültetésen átesett négyéves szombathelyi kisfiú utókezelése, valamint a Gencsapátiban élő tizennégy éves mozgáskorlátozott lány, Varga Ramóna 19. műtétje és utókezelése valósulhat meg Mága Zoltán, a Savaria Szimfonikus Zenekar, a hegedűművész sztárvendégei és a szombathelyi közönség összefogásával. A jótékonysági koncerten négy millió forintot gyűjtött a publikum a két Vas megyei beteg gyermeknek, a támogatás összegét a honvédelmi miniszter, Mága Zoltán és a zenekar vezetője adta át a szülőknek. A nagyszabású showműsor fináléját követően az Arena Savaria teltházas közönsége vastapssal ünnepelte a Hende Csaba kezdeményezésére és fővédnökségével rendezett nemes célú koncert fellépőit, Mága Zoltán hegedűvirtuózt, a város szimfonikusait, a popdívát, Zsédenyi Adriennt, a világhírű opera és operett énekest, Pándy Piroskát, valamint a Fischl Mónika és Vadász Dániel művészházaspárt, és a Budapesti Táncművészeti Stúdió táncosait.

Mága Zoltán világszerte elismert hegedűművész elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy Magyarországon és határainkon túl is mindig teltházzal fogadják, jótékonysági célú koncertjein pedig az első hívó szavára összegyűlnek a jólelkű emberek, ami a zene és a szeretet fantasztikus erejének köszönhető. „Mi, magyarok számtalanszor bizonyítottuk, hogy az összefogás erejével hegyeket tudunk megmozgatni. Ha baj van, megfogjuk egymás kezét, ma este is csodálatos példát láthattunk az önzetlen felebaráti szeretetre. Harminc esztendős pályafutásom alatt, a legnagyobb erőt pedig mindig a magyar emberek szeretete és a szociális érzékenysége adta, az ilyen pillanatok bizonyítják, jó úton járok”- fogalmazott a hegedűvirtuóz.  Mága Zoltán – aki többször játszott Szombathelyen a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat keretében -, elmondta: hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter több jótékonysági koncertjének volt már fővédnöke, és nagyon tiszteletreméltónak tartja, hogy mindig szívén viseli a beteg gyermekek sorsát és cselekvő szeretettel támogatja őket. Hozzátette: művészként missziója a jótékonykodás és a társadalmi szerepvállalás erősítése az emberekben, ezért örömmel állt színpadra a két beteg gyermek megsegítése érdekében, akiket anyagilag is támogatott. Példáját az Operaház tenorja Vadász Dániel is követte.

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója azt emelte ki, hogy nagyon hálás a honvédelmi miniszter úrnak a jótékonysági est ötletéért, hogy sztárvendégnek meghívta Mága Zoltánt, és azért, hogy a zenekar ilyen nemes célért léphetett fel először az Arena Savaria színpadán. „A zene ereje ismét bizonyította, hogy nincs lehetetlen. Felemelő érzés, hogy Mága Zoltánnal háromezer ember előtt arathatott ekkora sikert városában a Savaria Szimfonikus Zenekar. Büszkék vagyunk a szombathelyi emberekre, hogy támogatásukkal két beteg gyermeknek is segíthetünk ” – mondta Mérei Tamás.

Budapest, 2014. március 28.
Cabbage PR
 
FOTÓ: BUDAI ISTVÁN

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.