Monday, March 4, 2024
spot_img

Latest Posts

Napjaink legnagyobb magyar slágerei gyerekeknek szóló szövegekkel

Megjelent a Hahó Együttes Tyúkhúr című gyereklemeze
A Hahó Együttes Honeybeast, Quimby, 30y, Sooeri & Poolek, Maszkura és a Tücsökraj, Ocho Macho, Belmondo vagy épp Supernem dalokat gondolt újra a macskákról, a vakációról, a fociról, a legóról, az állatokról és a falusi lagzikról. Sokszor nem is gondoljuk, hogy mi jár a gyerekek fejében, Kardos-Horváth János azonban zseniálisan beléjük lát – természetesen ehhez három gyermeke is hozzájárul. Volt egyszer egy Anyám tyúkja című, gyerekeknek szóló rádióműsor Janó vezetésével. Itt az eredeti előadókkal közösen mutatta be a most lemezre kerülő szerzeményeket, így lett Tyúkhúr a lemez címe. Érdemes a dalszövegeket böngészni, mert vicces és kreatív alkotások születtek, amelyek az ismert dallamok miatt a gyerekek és a felnőttek számára is élvezhetőek.
A teljes lemez meghallgatható a Hahó Együttes Youtube csatornáján:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLETF64xyE53xNg-grjpB9-K516PncbsIB
Szövegek: http://www.zeneszoveg.hu/album/6831/haho-egyuttes/tyukhur-album.html
Az Ocho Macho Jó nekem című dala vitathatatlanul az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar slágere. Halljátok a dallamot?
„Útra kel a holddal éjjel a lelke / És minden álma teljesül / Szabad, aki mondja és azt álmodja
/ Valaki a ketrecéhez ül. / Jó, jó, jó, jó, de jó nekem / Macskám van, de nem akármilyen!”
Soerii&Poolek Valahol messze című dala elrepít bennünket egy varázslatos univerzumba, mindez a gyerekek világában vidéki lagzivá változik, ahol sátor, pogácsa, jókedv és tánc, menyasszonytánc, s a nagy mulatság után a gyerek szerint „Anya is, Apa is maradjon fekve, Pihenés kell nekik, buli volt”.
Tarján Zsófi (Honeybeast) zseniális énekhangja színesít a korábban már klipes és sokak által kedvelt Apa a legnagyobb hős című dalt, amely arról szól, hogy tulajdonképpen mindkét szülő ugyanolyan nagy hős a gyerekek szemében. Klip itt! Igazi mulatós lett ebből a slágerből, amely a koncerteken is a legnagyobb bulit hozza.
Az óvodai ballagást bemutató nóta is felkerült a lemezre. Az alapja a Quimby legnagyobb slágere, a Most múlik pontosan.
BelmondoMikor című dalából, remek áthallással egy csapásra a Lego lett. Melyik szülő ne tudná, hogy milyen érzés rálépni a szétszóródott legódarabkákra? Erre a dalra hamarosan videóklip is készül majd.
30y Bogozd ki című dalában Jencikének kell fára másznia, hogy visszaszerezze a labdát a mókustól, hiszen aki felrúgja, annak le is kell hoznia azt. „szóval Jencike fára mászol, Jencike mehetsz érte.. kérd a mókuscsaládtól, énekelj egyet érte..”
Laczkfi János költő Bedili című verséhez Kardos-Horváth János, az együttes frontembere írd bájos dallamokat, melyeket hamarosan képi megjelenítésben, klip formájában is élvezhetünk.
Az év legjobb időszakáról, a felhőtlen vakációról szól a Kispajtás, amely a nyaralást, a kirándulást, a sátrazást és a kalandokat meséli el, hiszen nincs annál jobb a gyerekek számára, mint az az időszak, amikor nem kell tanulni, csakis az élményekre koncentrálni. Marge, aki a Váratlan nyár című szerzeménye ihlette a nótát: nyár és fesztivál a felnőttek, túra és kalandok a gyerekek szemével.
Mit tehet a szülő, ha a gyerek semmi mást nem akar enni, csak pizzát vagy például ropit? Ez utóbbit veszi alapul a Konyha zenekar szerzeményére írt dal, a Nem érdekel, élek a ropikon.
Az állatok világa eddig sem állt távol a Hahó Együttestől, hiszen nem csak az öko-tudatosság miatt jelennek meg a dalaikban, hanem mert egyszerűen ők is nagy állatbarátok. Kanalasgém, papagáj, tigris, kutya, szamár, majom, darvak. Az állatok napja elevenedik meg a Supernem Hova megy ki? című átiratában, amely Papp Szabi zseniális alapszövegére íródott.
S vajon miért kell Anyának és Apának inkább fekve maradnia? “Én is bevallom, nagy tisztelője vagyok Kardos-Horváth János munkásságának, szeretem, ahogy ír. Ha az eredeti dalt nem ismerik, akkor az Anya Parázik című, olyan mint egy már létező dal és nem valaminek az átköltése, gyönyörűen megoldotta, mert Janó profi!” (Maszkura) Kiderül a Lady Maga című Maszkura és a Tücsökraj dalból, melynek címe: Maradjon fekve.
Facebook: https://www.facebook.com/hahobanda/
Instagram: https://www.instagram.com/hahoegyuttes/
Youtube: https://www.youtube.com/user/hahobanda

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.