Friday, December 9, 2022
spot_img

Latest Posts

Nagyot bukott az illegális DJ – kiváló munkát végzett a NAV

0215tema0_0Továbbra is rendszeresen jelzik a legálisan dolgozó DJ-k, hogy a közelükben még mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak ugyanazok a törvények, ők nem kell, hogy fizessenek a zenéért, ők szabadon diszkózhatnak, használhatnak másolt hangfelvételeket engedély, licensz, jogdíj megfizetése nélkül. Július elején Somogy és Békés megyében, valamint a Balaton északi partján, az elmúlt hétvégén pedig Veszprém és Szabolcs megyében indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerzői jogok megsértése miatt.

Ráadásul volt olyan helyszín is, ahol a lemezlovas nemcsak szerzői jogokat sértett, hanem semmiféle szerződést, igazolást nem tudott bemutatni arra vonatkozóan, hogy a DJ munkát az adott helyszínen milyen keretek között, szerződéses vagy munkaviszonyban, stb. végzi, így mind ő, mind a vendéglátóhely büntetésre és egyéb jogkövetkezményekre számíthat az eljárás során.
Szabolcs megyében már sokadszor végeznek igen alapos, kiváló munkát a hatóságok, s folyamatosan erősödik az ellenőrzés az ország további területein is.
A jogosulatlan versenyelőnyök megszüntetése, az illegálisan próbálkozó diszkósok kiszűrése minden tisztességesen dolgozó DJ elemi érdeke.
A piacot tönkretevő illegális diszkózás megszűntetésével, a hatóságok szigorú eljárásának köszönhetően ugyanis egyre inkább lehetővé válik, hogy azok a DJ-k, akik munkájukat jogszerűen végzik, jobb munkafeltételekhez és megfelelő megélhetéshez jussanak tevékenységükkel.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.