Saturday, December 3, 2022
spot_img

Latest Posts

Nagyon zene, nagyzenekarral, élőben a Szigeten

A Magyar Rádió a Sziget nulladik napján tizenegy hazai zenekar két-két dalának nagyzenekarra hangszerelt változatát mutatja be élőben.

Az immár VOLTfolió díjas MR2-Petőfi Rádió 2010-ben nagy sikerrel mutatta be Szimfonik nevű programját, melynek keretében egy rockzenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott, s egy jól ismert hazai dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg.
A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeznek – a dalokat sokan sokszor hallhatták, hallják a rádióban, a kapcsolódó képanyagot és klipet jó páran látták a legnagyobb videomegosztó oldalon. Most itt a nagyszabású és eddig egyedülálló folytatás!
„Az Ez a szerelem című dalunkhoz már készült korábban egy szimfonikus átdolgozás itt, a rádióban, amit nagyon szeret a zenekar és a közönség is. Most a Tudom, hogy szeretsz titokban című számunkat is eljátsszuk majd, amelyhez én már korábban is elképzeltem a nagyzenekari kíséretet. Mondhatjuk tehát, hogy az egyik álmom válik valóra azzal, hogy mostantól nemcsak a fejemben, de a színpadon is megszólal majd hozzá a szimfonikus zenekar” – mondta Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven frontembere.
A koncerten fellép a Heaven Street Seven, a Swetter, a Belmondo, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, Harcsa Veronika és Kiss Erzsi közreműködésével, Rúzsa Magdi, az Isten Háta Mögött, a Budapest Bár Kollár-Klemencz Lászlóval és Lovasi Andrással, a Hiperkarma, Caramel, valamint Janicsák Veca és a Balkán Fanatik. A dalokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszereli és ő vezeti a projekt komolyzenei oldalát képviselő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekart. A Magyar Rádió Szimfonik Live a Sziget nulladik napján, 2011. augusztus 9-én, 20.00-tól kerül megrendezésre, a fesztivál Világzenei Nagyszínpadán.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.