Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

NAGYKORÚ LETT AZ INSECT

18 –as karika a Bogarakon
Az INSECT együttest különösebben nem kell bemutatni, hiszen Erdélyben – és már nemcsak – nevük egyet jelent  a zenés paródiával, fellépéseikkel hatalmas tömegeket vonzanak, albumaikat  rekord mennyiségben vásárolják meg.
A ma már 18. évét ünneplő együttes megalakulásakor még nem gondolta, hogy ezt a popzenében „matuzsálemi  kort” megéri, hiszen akkor  rock-punk együttesként, bár megvolt a maguk rajongói csapata, de a többség egyértelműen elutasítta produkciójukat, nem beszélve a rádiókról akik hallani sem akartak róluk. Az első három albumért bizony nem szedték szét a lemezárusokat,  az együttes már a felbomláson gondolkozott, mikor menedzserük javaslatára újítottak, azáltal, hogy minnél népszerűbb dalokat dolgoztak fel, a színpadi produkciót mind kosztümök, mind mozgás terén, sokkal pörgöbbé tették.
Aztán megszületett a csoda: a Mane-lej  című paródiájuk elkezdett hihetlen  gyorsasággal az internetten terjedni. Kezdetben sokan nem is tudták, hogy ez Insect felvétel, csak az emberek küldözgették egymásnak. A dal bevonult az esküvői zenekarok repertoárjába, a Rádió 21, országos  román hálozat, játszási listájára tette és kijött az album, Amilyen olyan címmel.
A sok letöltés és kalózmásolat ellenére rövid idő alatt arAnylemez lett, sőt három új dal hozzaadásával a Fele apa, fele víz címmel megjelenő különkiadás szintén rekordokat teremtett, dupla platinalemez lett.
Igazi sikersztori a mai időkben, mikor egyre nehezebb zenét eladni. De nem az Insectnek… hiszen a a tavalyelőtt megjelent új album, az Ahogy esik, ugy suppan, mára platinalemez lett.
A tavalyi DVD is közeledik már az aranyhoz.
Az együttes a 18. évfordulót, valamint a frontember, Csuty 33  szülinapját nagyszabású paródia-showal ünnepli október elsején, 20 órai kezdettel a kézdivásárhelyi Bujdosó étteremben, ahova mindenkit szeretettel várnak. Ott lesznek mindazon polgármesterek, rendezvényszervezők , akik vendégül látták az évek során a Bogarakat valamint a támogatók és azok a  személyek, akik az együttes karrierjét előmozdították.
Jókedvben, bolondériában nem lesz hiány, lesz tűzijáték, fellép meghívottként  Manó, az Erdély Hangja tehetségkutató győztese, majd Tomy aki a talpalávalót is szolgáltatja,  de  a szervezők egyéb meglepetéseket  is tartogatnak. Nekünk pedig nem marad más hátra mint a jókívánság:
BOLDOG SZÜLINAPOT INSECT!
A belépőjegyeket a  helyszínen árusítják 10 Ronért

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.