Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Nagy nevekkel bővült a Gitármánia Tábor tanári kara

Németh Alajos, a Bikini basszusgitárosa, Both Miklós, a Napra gitárosa valamint László Attila jazzgitáros is csatlakozott az idei, immár huszadik Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor oktatói csapatához. A táborozó gyerekek és fiatalok július 22. és 28. között Szolnok-Tiszaligetben nemcsak tanulhatnak, hanem rendhagyó koncerteken, beszélgetéseken és tehetségkutatókon is részt vehetnek.   

Jubileumi évhez érkezett a nyári szünet egyik legvagányabb tábora. Idén július 22. és 28. között Szolnok-Tiszaligetben immár a 20. születésnapját ünnepli a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, ahol az elmúlt két évtizedben mintegy 7000 fiatalnak tartott kurzusokat az ország csaknem 600 kiváló könnyűzenésze kezdő és haladó szinten. A 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok július 10-ig jelentkezhetnek az egyhetes programra, ahol minden a zenéről szól.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor oktatói csapata a korábban bejelentett névsorhoz képest újabb fantasztikus művészekkel bővült. Németh Alajos, a Bikini tagja a basszusgitárosoknak tart kurzust, Csányi Zoltán, a Roy&Ádám Trió, illetve a Black Out tagja a dobosokat oktatja, míg a gitárosok Both Miklóstól, a Napra zenekar virtuóz frontemberétől is tanulhatnak. A táborba érkező zenekarokat a hazai progresszív rock egyik legkiválóbb csapata, a Special Providence tagjai, valamint a TV2 Voice háttérzenekara, a Voice Band is oktatja majd Heincz Gábor Biga vezetésével.

Ugyancsak kurzust tart László Attila jazzgitáros, aki egyebek mellett Horváth Charlie és Cserháti Zsuzsa legendás slágereinek egyik dalszerzője. A Liszt-díjas művész bemutatja az abszolút szolmizációs rendszert (Absol) is, amely segítséget nyújt a kottaolvasás gyors tanulásához és az abszolút hallás kifejlesztéséhez. Emellett László Attila előadást is tart külföldi koncertjeiről és élményeiről „Zenéről Kelet-Indiától Nyugat-Amerikáig” címmel.

Az idei Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egyik újdonsága az InMusic Tréning és Terápia csapatának kreatív zenei műhelye lesz, ahol mindent ki lehet próbálni, amit az iskolai ének- és hangszeres órákon nem. A foglalkozások a zene ősi élményhordozó funkcióját szeretnék bemutatni, vagyis a résztvevők kotta, ábécés nevek, szolmizáció nélkül, szabadon játszhatnak a hangokkal és a ritmussal.

Az egyhetes táborban rendhagyó koncertet ad egyebek mellett a Heinz Gábor Biga és a Voice Band, a Nomad, a Roy&Ádám Trió, a Special Providence, a MONAMO (Szirtes Edina Mókus – Nagy János – Mogyoró Kornél), a Tamas VMA (Szekeres Tamás gitáros és növendékei), valamint Tom Lumen. A tábor tehetségkutatóin több kategóriában értékes nyeremények várják a legjobb hangszeres zenészeket és dalszövegírót. A legjobb zenekar pedig automatikusan bejut a Hangfoglaló Magyarország 2013. tehetségkutató döntőjébe is, amelynek győztese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.

A 20. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba július 10-ig lehet jelentkezni. A tábor díja teljes ellátással 28.500, szállás nélkül 18.500, míg szállás és étkezés nélkül 15. 500 forint.

További információ:

http://www.instrumentweb.hu

http://www.facebook.com/Gitarmania

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.