Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Nagy Feró váratlan bejelentést tett! Karcsúsított a Beatrice

A 2010-es év meglepő változásokat hozott a Beatrice életébe. Hét, koncertekkel teli bő esztendő után két ős-ricsés muzsikus nyakából – nem először – került le a babos kendő.

Minden látható előzmény nélkül, derült égből lecsapó villámként érte a hír a babos kendős rockcsapat híveit: január 22-től két olyan őslelet ricsés zenésztárstól vált meg Nagy Feró, akikkel utóbb hét éven keresztül taposták együtt a színpadi deszkákat. Vedres „Joe” József már 1980 és ’81 között már rezegtette a hathúrost a Beatricében, majd annak feloszlása után az ős-Bikiniben folytatta Feróval.
Aztán legközelebb 1992 –ben tért vissza újabb egy év időtartamra. Harmadszor 2003-ban próbált szerencsét a régi harcostárssal a zenekarvezető: hívó szavának engedelmeskedve Joe egészen napjainkig a banda gitárosa maradt. Lenyomatként otthagyta maga után – többek között – az ötvenes évek híres-hírhedt csasztuska átdolgozását, a Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat tételét, és a Jól besült a mutatvány című szerzeményét.
Hirlemann Bertalan mesterfokon bánik a dobverőkel, s több mint „egyszerű” ütőhangszeres. A koncertlátogatók számára kiderült, hogy Berci a billentyűs hangszerek világában is otthonosan mozog, amit dobszerkója mellett felállított digitális orgona játékával bizonyított. Nevét örökre beírta a Beatrice-, valamint a magyar rockmuzsika történelemkönyvébe Azok a boldog szép napok című örökbecsű dalával.
A rocksláger Hirlemann Berci első, ricsés korszakában, 1988 és ’89 között született, s máig a mindenkori repertoár kihagyhatatlan darabja. Másodszori, 2003-as visszatérése után, Vedreshez hasonlóan, szintén hét évet töltött jóban-rosszban a zenekarral.
A bandában lezajlott személyi változások magyarázatául változtatás nélkül adjuk közre a zenekarvezető, Nagy Feró, Beatricéhez írt nyílt levelét: 
„Kedves Barátaim!
Nem könnyű szívvel, de tudatni szeretném veletek, hogy a Beatrice zenekar működését átszervezem. Évek óta próbáltam megértetni a zenekarral, hogy mindenképpen megújulásra van szükségünk. Új zenékre, új szellemiségre. Sajnos ez nem akar, és nem is akart működni. Az én terveimhez ez a zenekar, és ez a hozzáállás kevés! Namármost! A jövőben csak a nagyobb koncerteken lépne föl ebben a mostani felállításban a Beatrice. A kisebb klub és egyéb bulikon – terveim szerint – egy trióval fogok föllépni Viktorral, Fecóval és a Hunorral. Igazán sajnálom.
Baráti szeretettel: Nagy Feró” 
– Hegedűs István –
zene.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.