Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Nagy Feró és a Beatrice elvarázsolta kisiratosi közönségét

Sajnálhatja az, akit Nagy Feróval szembeni előítéletei nem engedték ki a „cellájából”, és kihagyta a vasárnap esti AMISZ által szervezett (új) Beatrice koncertet Kisiratoson!

Bár az igazat megvallva, barátaim is csak nagy duzzogva jöttek el, mondván már látták, a Feró úgy se lesz egyedül (és itt nem a zenésztársakra célzok) a színpadon, ezért a szöveget alig fogjuk majd érteni, de végül a rock az örök, és (s)érthetetlen felkiáltással, kis késéssel ugyan, de nekivágtunk a pusztának. Még javában a bemelegítő köröket róttuk a kisiratosi futballpálya szomszédságában lévő műintézetben, csak úgy dagadtak a vénák a bicepszeken a sok gyúrástól, mellettünk hangos zene (ez még nem a Beatrice volt), körülöttünk szép lányok, hideg, kis komlóval marinált árpalé az asztalon, s közben a duzzogók tovább nyomták a témát, miszerint egyszer a Volt! fesztiválon a Ricse kellett volna fellépjen, de mielőtt elkezdődött volna a koncertjük az egyik szervező fellépett a színpadra, s bejelentette, hogy „technikai” okok miatt elmarad a koncert. Hát, a technika ördöge, sajnos, kis híján ezt a koncertet is elérte, de szerencsére a Volt! fesztiválos példával ellentétben ez, elektromos kábelekkel, meg kis villanyszerelői munkával megoldható volt. Háromnegyedórás késéssel indulhatott a banzáj (jaj bocs, az egy másik koncert), azaz Feróék belecsaptak a lecsóba! De alaposan ám, mert rögtön az örökzöld, forever young, és ekörül a téma körül íródott számmal, a 8 óra munka, 8 óra pihenés cíművel indítottak. Kicsit aggódtunk is, hogy hamar lelövik a poént, de végül be kellett látnunk, hogy így volt ez jól, mert ha ez lett volna a nagybetűs húzószám meglehetősen haknisra sikeredhetett volna a vége, ám – s ezért le az összes kalappal Feróék előtt – a Ricse komolyan vette közönségét, remek koncertet szervírozott.

Visszatérve kicsit a Feróval kapcsolatos előítéletekre, sztereotípiákra, bár sokan állították(ják) róla, hogy korábban színpadon darált csirkét, ő volt, lesz és van A nemzet csótánya, rendszerellenes volt, felkelésre bujtogatta a fiatalokat stb., ebből semmi sem igaz! Aki nem hiszi, járjon utána a csapat honlapján (beatrice.hu), meg különben is hogy lehet ilyeket állítani egy bőrnadrágos, sportcsukás, feltűrt ujjú zakós úriemberről?

Anno, még bősz fiatalságomban, amikor hajszálaim száma idegpályáim számával vetekedett (értsd: sok hajam vót!), egy Moby Dick-koncerten vettünk részt Temesváron. A Dick az új lemezéről is hozott pár számot, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a közönségét megkínálta az első strófával, majd várta a reakciót…, az meg nem jött! Ugye, új volt még a lemez, az internetnek csak az orosz változata: az internyet működött, tehát készülni sem lehetett, no, a lényeg a fontos, hogy a frontember rosszallóan leszólt: mi van, nem tudjátok a szöveget? Na, ezt a gyöngyszemet csak azért tettem közkincsé, mert A Feró ezt nem csinálta (Schmiedel Tomi tanulhattál volna mentorodtól!!!), hanem szép türelmesen megtanította a közönségnek a banda új albumának címadó dalát, a Vidámság és rock & rollt többek közt.

A közönségre sem volt panasz, amellett hogy a borús idő ellenére szép számban jelentek meg a kisiratosi futballpályán, a Feró által felkínált lapokat is jól vették, a koncert oly jól sikerült, hogy durcásaim is kijelentették: nagyon kellemeset csalódtak, már bánják, hogy annyit kérették magukat.

Ja, majd elfelejtettem: a Nagy Feró (ének, szaxofon, szájharmonika), Nagy Hunor Attila (dob, vokál), Magasvári Viktor (gitár, vokál), Laczik Fecó (basszusgitár, vokál) összetételű banda még egy fél órát rátett a megállapodásban szereplő műsoridőre, köszönjük!

nyugatijelen.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.