Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Mystery Gang, Roy és Ádám, Akela, Supernem…Bono, Johnny Deep, Keith Richards… Ők is Nyughatatlanok?

Igen, de leginkább a Nyughatatlan zenekar (www.anyughatatlan.hu, facebook.com/anyughatatlan) énekese az, aki rávette őket arra a nemes kihívásra, hogy szerepeljenek a zenekar videóklipjében. Iggy Pop szerepében Katona Lászlót láthatjuk, Kris Kristofferson-t Pulius Tibor alakítja, Johnny Depp-et Nagy Ádám hozta, de voltak olyanok is, akik több karaktert is játszottak egy személyben.

A Nyughatatlan zenekar második videóklipje, amit a zenekar énekese rendezett Tony Kaye eredeti ötlete alapján. Éppen ezért volt koncepció a kép sorok, és karakterek lemásolása.  Az eredeti klipben több mint harminc világsztár szerepel, a zenekar videója a tagokon kívül kilenc előadót mutat meg.

A Tony Kaye (az Amerikai história X rendezője) által rendezett klipben, a meg nem hívott sztárok tették fel maguknak a kérdést, hogy „minket miért nem hívtak meg” (írták a klipet követő sajtómegjelenések). A fiatal, és még kevésbé népszerű zenekar azonban minden érdeklődőnek nagyon örült.

–         Elsősorban azokat a zenészismerőseimet kerestem fel, akikkel az évek során kapcsolatba kerültem. Így az Akela, a Roy és Ádám, és a Supernem került legelőször a képbe. Azt hittem nehezebb lesz őket rávenni a klipben való szereplésre, és időpontot egyeztetni, de mindenki nagyon segítőkész volt. – mondta Kovács Kornél

A többnyire Johnny Cash dalait, és az 50-es évek rockabilly slágereit játszó zenekarhoz mégis a Mystery Gang áll műfajilag a legközelebb. Egri Péter, a Mysteri Gang frontembere lelkesen fogadta a felkérést, és rugalmasan állt a zenekar rendelkezésére.

–         A legnagyobb meglepetést számomra a Mystery Gang hozta. Kicsit el voltam keseredve, mert a második forgatási napon többen lemondták a szereplést, és új időpontot sem tudtam velük egyeztetni. Korábban írtam egy levelet a Mystery Gang menedzserének, akivel véletlenszerűen futottam össze egy koncertünk után a Campus fesztiválon. Bemutatott a zenekarnak, akik nagyon lelkesen fogadták az ötleteimet. Annak külön örültem, hogy ők is elégedettek voltak velem, meg is beszéltük, hogy fogunk még együtt dolgozni, legyen szó zenéről, vagy filmről. – mondta Kornél a klip megálmodója.

A filmben sorrendben szereplők névsora: 1. Katona László – Akela, 2. Járási László – INDIGO, 3. Pulius Tibor – Supernem, 4. Kovács Gréta – Soho Music Band, 5. Egri Péter – Mystery Gang, 6. Paszinger Zoltán – Mystery Gang, 7. Tamási László – Mystery Gang, 8. Nagy Ádám – Roy és Ádám, 9. Tiszai Vivien – Iscream, Ozone Mama

http://www.youtube.com/watch?v=9wK0adZx3j0

Azoknak, akiknek felkeltette a zenekar az érdeklődését november 4-én Budapesten az Amigo bárban, november 12-én Debrecenben az Újinkognitóban, december 10-én pedig az Unplugged-ban (Debrecen) a helye!

A Klipet és a zenét az Artanima Film stúdió (www.artanimafilm.com) készítette!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.