Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Mr. Big koncert Budapesten

Még ha sorra alakulnak is az úgy nevezett „supergroup”-ok a hard rock zene berkein belül, mégiscsak az igazi úttörők koncertjei jelentik a nagyobb csemegét. Az 1988-as alapítású Mr. Big 14 év elteltével jelentkezett idén egy klasszikus hangvételű stúdióalbummal. A lemez turnéja során a kultikus csapat eredeti felállásában érkezik újfent Budapestre: május 27-én a Club 202-ben minden rockzenét kedvelőnek ott a helye.

A Mr. Big egyike a leghatalmasabb hard rock csapatoknak: a tagok mind-mind mesterei a hangszereiknek és önálló produkcióikkal is képesek teltházas turnékat felmutatni. Zsenialitásuk abban rejlik, hogy noha a zenészek a szó szoros értelmében képesek bármit eljátszani, mégis nagybetűs dalokban gondolkoznak, amik élőben hatnak igazán. Nem is csoda, hogy a zenekar pár éves szünet utáni visszatérését hatalmas érdeklődés övezte. Többek között Budapesten is jártak, ahol – megannyi helyszínhez hasonlóan – teltház és felejthetetlen hangulat fogadta a csapatot. Íme egy kis ízelítő a produkcióból: http://youtu.be/IvxyyuZHM3U

A zenekar megalapítását  Billy Sheehan basszusgitár-fenomén vállalta magára 1988-ban, miután elhagyta David Lee Roth szólócsapatát (ahol egy bizonyos Steve Vai volt akkoriban a szólógitáros). A többiek is kellő hírnevet szereztek ekkorra a szakmában: Paul Gilbert a negyedik Racer X lemezén volt túl, Pat Torpey Robert Planttel turnézott, Eric Martin pedig szólócsapatával koncerezett – éppen a ZZ Top előtt.

Legsikeresebb lemezüket 1991-ben adták ki Lean Into It címmel, rajta olyan slágerekkel, mint a “To Be with You” (15 országban listavezető volt..! Így nehéz olyat találni, aki ne ismerné), a “Just Take My Heart” és a “Green-Tinted Sixties Mind”. Innentől fogva töretlen volt a sikerük: az 1993-as Bump Ahaed és az 1996-os Hey Man lemezeikkel az ázsiai országokba is sikerült betörniük, a Live At Budokan koncertlemezük például csak Japánban jelent meg. Ezért is kezdték a visszatérő koncertjeiket pont a szigetországban, ahol a siker természetesen nem maradt el.

Igényes rockzene, virtuóz szólók és hatalmas dalok – ezekre lehet elsősorban számítani a Mr.Big következő hazai koncertjén is. Slágereik széles műfaji skálába sorolhatóak: legyen az ballada, heavy metal vagy blues rock, ők mindenben tudnak maradandót alkotni. Hazai vendégzenekar az Eleven nevű akusztikus duó lesz, a bulira pedig május 27-én a budapesti Club 202-ben kerül sor. Érdemes a belépőjegyet előre megváltani, ha nem akarunk lemaradni: ezt országszerte a Ticketportal jegyirodáiban – köztük az ismert rockboltokban – továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is megtehetjük, ahol kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is vásárolhatunk.

A Concerto Music bemutatja: Mr. BIG Around the World

2011. május 27., péntek 19.00 óra

Budapest, Club 202

Mr. Big, Eleven koncertek

Belépő: 7900 Ft.

Kapcsolódó  weboldalak:

http://www.mrbigsite.com

http://www.elevenband.com

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Mr-Big/109925449033471

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.