Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

MOBY DICK – Jubileumi lemezbemutató szombaton a Club 202-ben!

December 10-én a Fehérvári úti Club 202-ben tartja lemezbemutató buliját a Moby Dick zenekar, méghozzá különleges vendégekkel és a 30 éves pályafutás összes fontos állomását felelevenítő programmal. A koncerten fellép még az Eye Beyond Sight és a Thornwill is.
A Moby Dick idén októberben – hat év után – egy új stúdióalbummal is jelentkezett, és a ‘A holnapok ravatalán’ címet kapott anyag sikerét jól példázza, hogy a Mahasz eladási listájának első helyén nyitott a megjelenés hetében, de még a következő hetekben is a tíz legnépszerűbb album között tanyázott.
A Schmiedl Tamás énekes/gitáros, Mentes Norbert gitáros, Gőbl Gábor basszusgitáros és Hoffer Péter dobos összeállítású négyes nagyon készül a szombati akcióra, és ahogy Smici elárulta a villáminterjúnk során, lesz néhány meglepetésük is.
1. Az új album kiadása óta még csak Győrben játszottatok. Milyen az új dalok fogadtatása?
“A koncertklipes Durván akár a vulkán nekünk is nagy kedvencünk és úgy látjuk, hogy a közönségnél is ez az egyik nagy favorit, de már a győri koncerten is játszottunk két további dalt a lemezről, a Gonosz erőt és a Bölcső és koporsót, és azok is népszerűek. De az új lemezről egy sor más nótát is kedvencként emlegetnek az emberek, mailekben, netes kommentekben, vendégkönyves beírásokban. Jövőre majd a többi dalt is igyekszünk sorra venni a bulikon. A címadót például jó lett volna előkapni most, de ott hangolási kérdések is felmerültek, egy csomó más mellett, így ez most még nem lesz a programban. Tehát a szombati jubileumi koncerten is azt a három új számot fogjuk eljátszani. Meg aztán annyi mindent kell belepréselni a rendelkezésre álló műsorba, hogy így is nagyon tömény lesz a koncert. Nagyjából egy és háromnegyed órát leszünk színpadon, de egy ilyen típusú, intenzív muzsikánál ez is megterhelő lesz a közönségre! (nevet) Zúzni fogunk rendesen!”
MOBY DICK – Durván akár a vulkán (koncertklip a 2011-es A holnapok ravatalán lemezhez)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s4s1bJ-z-Qo[/youtube]
2. Kik lesznek a vendégek?
“Az őstagokat hívtuk meg erre a jubileumi alkalomra, nyilván. Eljön mindkét régi basszusgitárosunk, Jancsó Miklós és Giczy Kurt is, és persze néhány régi nóta erejéig Rozsonits Tamás, azaz Rózsi is dobolni fog. Azt nem mondhatnám, hogy betegre próbáltuk magunkat velük, de felléptek már velünk korábban is, legutóbb a Bloody Roots koncertjére invitáltam el őket, úgyhogy nem is szükséges mindent az alapoktól feleleveníteni. A kezekben ott vannak ezek a régi dalok, szerintem nagyon jó lesz velük is muzsikálni egy kicsit. Összességében négy ilyen ősklasszikust veszünk elő, változó felállásban, és ezek felfrissítéséhez azért a két próba is elegendő volt. De igyekszünk minden korszakból, minden lemezről játszani. Ugass Kutya, Kegyetlen évek, Körhinta, de lesz nóta a Fejfa helyettről is, meg az újabb anyagokról. Egy elég átfogó keresztmetszetet adunk a 30 évből, úgy gondolom.”
3. A vendégzenekarokat hogyan válogattátok ki?
“A felvidéki Eye Beyond Sight mindkét lemeze nálam készült a soproni MD stúdióban, de játszottak már többször is a Moby Dick meg a Bloody Roots előtt is, és a győri Thornwill is régi ismerős csapat. Ők is léptek már fel a Bloody Roots-szal. Mindkét csapat nagyon jó, érdemes korán érkezni és megnézni őket is!”
MOBY DICK – Gonosz erő (a 2011-es A holnapok ravatalán albumról)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lvnjPfOgAiI&feature=player_embedded[/youtube]
4. Milyen tervekkel vágtok neki a 2012-es évnek a Moby Dickkel?
“Lesz idén még egy bulink, december 23-án Debrecenben fogunk fellépni a Metal Karácsony rendezvényen az Unpluggedban, jövőre pedig szeretnénk minél többet koncertezni. Ehhez persze az is kell, hogy hívjanak minket a különböző klubok, szervezők, mert önálló turnét egyelőre nem tervezünk. Szeretnénk még egy klipet is a lemezhez, egy hagyományosabb klipet a koncertes Vulkán mellé, de ebbe csak akkor érdemes belevágni, ha az anyagi rész is összeáll hozzá. Bízunk abban is, hogy jó sok fesztiválon ott lehetünk 2012-ben. Meglátjuk majd… Egyelőre inkább erre a jubileumi bulira összpontosítottunk.”

5. A Bloody Roots háza táján most mi az ábra?
“Ezerrel készülünk a második albumra, írjuk a dalokat és közben persze koncertezünk is. A kettes lemezre már össze is raktunk hat nótát Balázzsal (Schmiedl Balázs gitáros, Smici egyik fia), és már az is biztos, hogy Hoffer Peti fogja feldobolni az anyagot, de Peti a hangszerelésben is részt vesz. Épp tegnap beszélgettem az Ektomorfos Zotyával, aki lelkesen mondta, hogy persze, ő is igyekszik előrukkolni egy dallal a lemezhez. De azért neki is van dolga elég, januárban már veszik is fel az új Ektomorf albumot. A Dalriadás Ficzek Andrisnak is odaadtam két nóta zenei alapjait, tőle is várunk szövegeket, aztán Vörös Attila, Füleki Sanyi, Kemenczei Balázs is felbukkanhat témákkal.
Szeretném, ha az első lemezen szerepelt vendégek most is eljönnének, de majd meglátjuk, hogy alakul. Írjuk a dalokat, és egy-két hónap múlva már tisztábban fogunk látni, az biztos. Az első albumnak nagyon jó volt a fogadtatása és szeretnénk egy hasonlóan színvonalas lemezt, vagy még jobbat is! Ami meg a koncertezést illeti, most decemberben is pörgetjük a dolgot, lesz még idén hat bulink, januárban pedig Aradon és Marosvásárhelyen  is játszunk. Vásárhelyen nagyon jól fogynak az elővételes jegyek, azt a koncertet is nagyon várjuk!”
MOBY DICK – Bölcső és koporsó (a 2011-es A holnapok ravatalán albumról)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7pjlul006FE&feature=player_embedded[/youtube]

MOBY DICK – Jubileumi lemezbemutató szombaton a Club 202-ben!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.