Monday, October 2, 2023
spot_img

Latest Posts

Mire csápolhatunk idén?

A tavalyihoz hasonlóan az idei romániai koncertév is igencsak gazdagnak ígérkezik, hisz a Red Hot Chili Peppers- koncert, a Cirque du Soleil-előadás és a Sensation White party csak néhány esemény azok közül, amelyek 2012-ben először szórakoztatják a romániai közönséget.
A tavalyihoz hasonlóan az idei romániai koncertév is igencsak gazdagnak ígérkezik, hisz a Red Hot Chili Peppers- koncert, a Cirque du Soleil-előadás és a Sensation White party csak néhány esemény azok közül, amelyek 2012-ben először szórakoztatják a romániai közönséget.
A bukaresti Nemzeti Arénában 2012. augusztus 31-én először fog romániai közönség előtt koncertezni a Red Hot Chili Peppers. A koncert az együttes legújabb albuma, az I’m With You bemutató turnéjának a része. A 2012-es lemezbemutató turné keretében az együttes fellép Nagy-Britanniában, Írországban, Hollandiában, Franciaországban, Svájcban, Finnországban, Bulgáriában és Romániában is.
Ugyancsak először látogat Romániába február 8-a és 12-e között a világ egyik leglátványosabb cirkusza, a Cirque du Soleil. A világhírű kanadai társulat Bukarestben a Romexpo központi pavilonjában lép fel.
Az idei sztárfellépők közé sorolhatjuk a belga Lara Fabian énekesnőt is, aki március 17-én az ország legnagyobb koncerttermébe, a bukaresti Palota terembe várja rajongóit. A hangjának merészségéről és technikai virtuozitásáról a világon mindenhol ismert énekesnő egyediségének egyik kulcsa, hogy az angol mellett gyakran énekel franciául, olaszul, spanyolul, de egy-egy szám erejéig németül és portugálul is megszólalt már.
Ugyancsak első alkalommal rendezik meg Romániában 2012 április 21-én a világhírű Sensation White partyt, amely az „Ocean Of White” témát fogja megjeleníteni a román közönség előtt. A rendezvényre a bukaresti Romexpo kiállítóközpontban kerül sor. Sensation partyt első alkalommal Hollandiában rendeztek 2000-ben, amelyet rögtön mintegy húszezren táncoltak végig. Az alapötlet azóta is változatlan: egy hatalmas arénában csak fehérbe öltözött emberek táncoljanak, bulizzanak – mindezt persze lehengerlő hang- és fénytechnika, valamint a világ leghíresebb dj-i kíséretében.
Az év folyamán azonban olyan produkciók is a fővárosba látogatnak, melyek nem először szórakoztatják a bukaresti közönséget. Április 7-én például a Mihai Flamaropolról elnevezett műjégpályára látogat a Királyok a jégen show, amely keretében Edvin Marton hegedűjátékára olyan híres műkorcsolyázok lépnek színre, mint Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel és Brian Joubert. A július 6-a és 8-a között megszervezett B’estfest fesztivál meghívottjai is érdekes színfoltjai lehetnek az idei év zenei kínálatának, hisz többek között Milow, Andy C és a német Kreator thrash metal együttes koncertjeit kísérhetjük figyelemmel.
Az idei romániai koncertlistán még a zenei élet olyan nevei szerepelnek, mint Tarja Turunen, Nazareth, Toto Cutugno. Ugyanakkor az amerikai Bruce Springsteen, a kanadai Justin Bieber, valamint az angol Coldplay neve is elhangzott, mint lehetséges 2012-es fellépőé.
maszol.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.