Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Ministry: Relapse

A politizáló rockzenész többnyire olyan, mint Rambo: ha nincs ki ellen harcolni, hasznavehetetlennek érzi magát. Nem nehéz észrevenni, hogy a legdühösebb és egyben legemlékezetesebb Ministry-lemezek ifjabb és idősebb George Bush regnálása alatt születtek.

És bár a Filth Pig és a beszédes című Dark Side Of The Spoon sem voltak rossz anyagok, a mindent elsöprő zsigeri düh hiányzott belőlük. Ehelyett betekintést nyerhettünk Al Jourgensen énekes-gitáros szürreális Tesz-Vesz Városába, ahol a polgármester a heroin nevet viseli. A 2000-es évek elején két fontos változás is történt az industrial alapvetés életében: Paul Barker sampleres-dalszerző távozott a zenekarból, Jourgensen pedig végleg letette a tűt. És nem mellesleg keresztesháborút hirdetett Bush ellen, mely három kiváló lemezt eredményezett.
És bár a 2007-es The Last Sucker (illetve két feldolgozáslemez) után a frontember a visszavonulást fontolgatta, végül annak ellenére is a zenekar folytatása mellett döntött, hogy kedvenc múzsája immár hamburgert sütöget Dallas külvárosában. A nyitó Ghouldiggers alapján vélhetőleg senki nem kérdőjelezné meg döntése helyes mivoltát.
A dal egy thrash-es gitártémával és gépies ütemekkel operáló szörnyeteg, melynek hallatán aligha jutna eszünkbe visszasírni Paul Barkert. Nem mellesleg a mechanikus jelleg jócskán háttérbe szorult, a dobgépet és a zajmintákat leszámítva a Relapse egy rideg metállemeznek is felfogható. ADouble Tap már több színező elemet, pl. keleties dallamokat is tartogat, ennek ellenére a lemez legsúlyosabb darabja. A Freefall és a Tommy Victorral (Prong) együtt írt Kleptocracy szintén hibátlan, ám ezt követően az anyag óhatatlanul ellaposodik. Már az S.O.D.-tól feldolgozott United Forces is erőtlennek tűnik, a folytatás pedig a legnagyobb jóindulattal is csak középszerűnek mondható.
Replase ezzel együtt sem rossz, csak éppen nem üti meg az előző három sorlemez színvonalát. Ehhez ugyanis elengedhetetlen lenne egy újabb republikánus győzelem.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.