Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

"Mini WoodStock" – avagy Tabáni István Gyarmatpusztán találkozott rajongóival

Tabáni István rajongói számára ez a napfényes júliusi hétvége igazi ünnepet jelentett. Tavasz óta készülődtek ugyanis az évek alatt hagyománnyá vált rajongói találkozóra, melyet az idén Gyermely közelében, a festői szépségű Gyarmatpusztán tartottak. A többnapos Tabáni-tábor „főhadiszállása” a szomszédos Tök községben volt, ahol már szombaton összegyűltek István rajongói az ország minden tájáról, sőt volt, aki Londonból érkezett a rendezvényre
Az első nap a nagy találkozások, séták és beszélgetések ideje volt. A vacsora utáni közös éneklés, majd az éjszakába nyúló vidám beszélgetés is érzékeltette a viszontlátás örömét. A hétvége igazi csúcspontját természetesen mindenki számára a nagy kedvenccel való találkozás jelentette.
A rajongók első csapatát vasárnap délelőtt külön busz vitte Gyarmatpusztára, ahol gyönyörű természeti környezet és minden szempontból ideális helyszín várta Őket. Az árnyas fák alatt felállított sörpadok, a büfé, az önkormányzati és uniós támogatással frissen elkészült színpad és nézőtér – mind a menedzser, Katona István lelkes szervezőmunkáját dicséri. Közben újabb rajongók érkeztek: ki baráti társasággal, ki férjestül vagy egész családok, gyerekekkel.
Jó volt látni a nagy összeölelkezéseket, vidám nevetéseket, a bensőségesen beszélgetőket, ezt a sokszínű rajongói közösséget. A legfiatalabbaktól az idősebbekig mind együtt voltak ezen a napon, hiszen kapcsolatuk, barátságuk origója természetesen a Tabáni István iránti szeretetük.
István déltájban jelent meg a kedvesével, és rajongói közel 2 órán át élvezhették a társaságát: most is közvetlen és vidám volt, kedvesen beszélgetett mindenkivel, fotózkodott, vagy dedikált is, ha kérték. Ilyen oldott együttlétekre csak ritkán van lehetőség, itt most mindenre és mindenkire jutott idő. Kora délután Bakos István és Kató Zoltán előadóművészek, István zenészbarátai színvonalas és hangulatos zenét biztosítottak a szabadban pihenőknek.

Tabáni István három óra után lépett színpadra, és közel egyórás műsorral tette még maradandóbb élménnyé a napot. A fellépésre időközben helybeliek is érkeztek, akik ha a Csillag születik óta nem látták-hallották Őt, talán rá sem ismertek a külső megjelenésében is megújult Istvánra. A HANG pedig még fényesebben, még zengőbben szól azóta.
István változatos műsorral készült, hiszen az örökbecsű feldolgozások (Queen-nóták és Máté Péter-dalok, Fényév távolság stb.) mellett természetesen felcsendültek István saját dalai is, köztük az acapella előadott Ments meg vagy a Fonogram-díjas Gyönyörű szép. A pörgős nóták, többek közt a repertoár legfrissebb darabjai, a Pretty Woman és a Faith pedig igazi buli hangulatot teremtettek, megmutatva István dinamikusabb, vagányabb oldalát. Egyszóval a legmagasabb szintű művészet és a könnyed szórakoztatás egyszerre volt jelen az előadáson.
A fellépés után folytatódott a közös program, mely során a rajongók kedves ajándékokkal köszöntötték Istvánt, köztük az énekes pályáját megörökítő képes emlékkönyvek újabb, hetedik kötetével. Majd a kötetlen beszélgetés alatt szóba került a készülő új album, István szakmai fejlődése, tervei és önmaga iránti maximalizmusa is. Az énekes estig maradt a rajongók között.
A nagyszerű zenei élmény mellett a baráti találkozó minden percéből úgy tűnt, most még közelebb kerültek egymáshoz a résztvevők. Hiszen István és a rajongók egész nap töltekezhettek a kapott és adott szeretetből, az egymásra figyelésből, türelemből, bizalomból és jókedvből. Mert ezekből mintha egyre kevesebb lenne a világban.
Az arcokon az tükröződött, jövő nyáron is együtt lesz a rajongói csapat!
Kedveled Tabáni István előadását? VOKS LENT, majd olvass további anyagot az énekesről.
– Bogár Jánosné –
zene.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.