Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Miklósa Erika szoprán indulhat a New York Maratonon

descărcareElfogadták a szervezők Miklósa Erika nevezését a világhírű New York Maratonra, így a Kossuth-díjas operaénekes részt vehet a november 4-i futóversenyen.

    Az évente csaknem 40 ezer futót vonzó maratonra újoncként bekerülni nagyon nehéz. Miklósa Erika nevezését a Metropolitan Opera (Met), a Nemzetközi Fair Play Bizottság és a Magyar Olimpiai Bizottság ajánlása alapján fogadták el. “Így ő lesz az első New York történetében, aki főszerepet énekelt a Metben és indult a város világhírű futóversenyén” – közölte az MTI-vel a Rózsavölgyi Szalon, ahol szombat este találkozhatnak az érdeklődők az énekesnővel. Miklósa Erika Grecsó Krisztián író vendége lesz és énekel is Harazdy Miklós kíséretében.
A Magyar Állami Operaházban szeptember 29-én mutatják be Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, amelyben Miklósa Erika énekli Gara Mária szerepét. Az énekesnő emellett dolgozik a darab CD-felvételén is.
Miklósa Erika atlétaként kezdte pályafutását, 1987-ig hétpróbaversenyző volt, utána kezdődött énekesi karrierje. A művész idén kapott Kossuth-díjat az operairodalom szoprán szerepeinek emlékezetes, magával ragadó megformálásáért, a világ legjelentősebb operaszínpadait is meghódító, közönségét itthon és külföldön egyaránt fantasztikus zenei élménnyel megajándékozó előadóművészetéért.
A New York Maraton a világ legnagyobb hosszútávfutó versenyei közé tartozik, amelyen a résztvevők száma megközelíti a 40 ezret. Az első New York Maratont 1970-ben tartották, akkor még csak 127-en indultak, a nevezési díj 1 dollár volt. Az esemény mára többnapos üzleti eseménnyé vált, New Yorkban több mint 2 millióan szurkolnak az utcákon és világszerte több mint 100 millióan követik nyomon a tévéközvetítést.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.