Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Miklósa Erika, az aranytorkú önkéntes nagykövet

Miklósa Erika a világ összes operaszínpadán ismert, a szakmában pedig rendkívül elismert személyiség. Nevét a New York-i Metropolitan Opera nagykönyvébe is beírta, hiszen számos műben szerepelt már ott is. Egyik legemlékezetesebb duettjét Plácido Domingoval énekelte, pedig valamikor nem is énekesnek készült, hanem atletizálással próbálkozott. Egy baleset vetett végét sportkarrierjének, de elkezdődött egy másik, amelyet azóta még nagyobb sikerrel művel. Miklósa Erika idén nemcsak előadóként, hanem magyar önkéntes nagykövetként is tevékenykedik, ezt a mozgalmat is népszerűsíti szerte a világban. A Szent György Napokon nemcsak csodálatos hangját, hanem saját tapasztalatait és gondolatait is megosztja a nagyközönséggel egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül, május 3-án. A fellépésről, valamint az önkéntességről kérdeztük.
  1. Négy napot fog Sepsiszentgyörgyön tölteni. Melyik lesz a legizgalmasabb pontja ennek a látogatásnak az Ön szempontjából?

Számomra mindegyik esemény fontos és egyedi lesz, hiszen sosem jártam még Sepsiszentgyörgyön. Nagyon kíváncsi vagyok a környezetre, az emberekre, és biztos vagyok benne, hogy kolosszális élmény lesz.

  1. Önöm keresztül szeretnénk népszerűsíteni az önkéntes mozgalmat itt, Székelyföldön, Erdélyben is, hiszen nálunk még nagyon gyerekcipőben jár, Magyarországon ezzel szemben már európai modell szerint működik. Jól tudom?

Helyesbítenék: azért Magyarországon sem olyan rózsás a helyzet, de lehet már némi fejlődést látni, és pont ezért jó az Unió által kezdeményezett Önkéntesség Nemzetközi Éve, amelynek a magyar nagykövete én vagyok. Az önkéntesség egy olyan dolog, amit azokban az országokban, amelyekben nincs ennek hagyománya, tanítani kell. Példát kell mutatni az embereknek, és meg kell értetni velük, hogy ez miért fontos, főleg annak az embernek, akinek segítenek. Az emberek tévesen gondolják, hogy ez pénzbeni segítség, ez soha nem az. Ez egy gesztus. Mindenki megválaszthatja magának, hogy melyik az a terület, ahol tevékenykedhet és ezt feladatként tudja tekinteni.

  1. Hat tagú csapat érkezik Sepsiszentgyörgyre népszerűsíteni az önkéntességet, ami azt mutatja, hogy nagyon komolyan veszik Önök ezt a programot, azáltal is, hogy a magyar kormány magas rangú hivatalnokokat delegál a kerekasztal beszélgetésre.

Örülök, hogy sor kerül erre a megbeszélésre, külön öröm, hogy ez a találkozó pont Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön valósul meg, a Szent György Napok alatt.

  1. Egyébként Erdélyben volt már fellépése?

Hogyne. Évente minimum egy erdélyi fellépést kikövetelek magamnak az ügynökömtől. Gyerekkoromból vannak emlékeim, amikor még nem voltam énekesnő, hanem sportolóként vettem részt edzőtáborokban, itt, Erdélyben. Körülbelül egy éve „indultam el” ide, mint énekes, és ezt a hagyományt szeretném is tartani, mert életem legnagyszerűbb élményeit élem meg itt mindig.

  1. Kaphatnánk egy rövid bemutatást a május 4-i ünnepi koncertről? Milyen jellegű lesz?

Muszáj lesz szakrális legyen, hiszen a katolikus templomban lesz ez a koncert. Ezen a műfajon belül lesznek régi, hagyományos oratórikus művek, és lesz olyan mű is, ami populárisabb, templomba való zene. Nagyon változatos és színes lesz, lesz benne Schubert, Wolf Péter, Handl, Mozart, minden, ami nagyon jó a fülnek és még talán ismert is. Kísérni fog egy nagyszerű trombitás és egy rendkívül tehetséges orgonista, Tóth László és Somogyi-Tóth Dániel személyében.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.