Wednesday, June 12, 2024
spot_img

Latest Posts

METALLICA – EGY SÚLYOSABB 'FEKETE ALBUMOT' TERVEZ A CSAPAT

Már tavaly októberben felröppent az a hír, hogy a Metallica egy saját finanszírozású 3D-s mozifilmet készít az Utazás a Föld középpontja felé első és a készülőfélben lévő második részének producerével, Charlotte Hugginsszal, de Hetfieldék akkor nem közöltek semmilyen információt az infó kapcsán. Most viszont megtették a hivatalos oldalon:
“Mint azt tudjátok, általában nem szoktuk kommentálni a pletykákat vagy szóbeszédeket, ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy a Metallica híreket elsőként közöljük. Ezzel együtt néhányan már talán észrevettek pár említést kereskedelmi kiadványokban, legutóbb pedig a Rolling Stone-ban arról, hogy készülőben van egy 3D-s Metallica mozifilm. Igen, ez valóban így van, bár a produkció még nagyon korai stádiumban tart. Bárcsak mondhatnánk többet is róla, de a pontosabb részletek még nem tisztázottak. Azt azonban elmondhatjuk, hogy valamikor 2013 folyamán a mozikba kerül majd a film, és ahogy ezt olyan gyakran halljátok tőlünk, az összes részlettel ezen a helyen szolgálunk majd, ahogy kialakulnak a dolgok.”

Lars Ulrich a Rolling Stone-nak a következőket árulta el a film kapcsán, amelynek egyelőre nincs sem címe, sem befejezett forgatókönyve, de még azt sem tudja a csapat, hogy ki lesz a rendező.
“Képzeld magad elé a The Song Remains The Same-et (a Led Zep 1976-os mozifilmje), amelynek háromnegyede koncertanyag, a maradék meg valami egészen más, és fordítsd meg az arányokat. És az összes nem koncertes felvétel ahelyett, hogy a zenekari tagokról szólna, egy sztorit fog kiadni, amelynek hátterét az élő felvételek adják majd.
Igyekszünk az ilyesfajta dolgokat magunk finanszírozni. Abban a pillanatban, hogy elfogadod mások pénzét, kénytelen vagy figyelembe venni a véleményüket is. Ami viszont nem buli.”
“Először nem is akartunk rá vállalkozni – tette hozzá Kirk Hammett gitáros. – Végül a menedzsereink dumáltak meg minket azzal, hogy jó móka lesz és hogy egy bazi nagy színpadon fogunk játszani. A valaha volt legnagyobb Metallica show lesz, a következő szint…”

“Mindig is úgy gondoltam, hogy a Metallica egyszer majd belassul és akkor képes leszek más területeken is oltani a kíváncsiságomat – ezt már Lars mondja. – ‘Egy napon majd festeni fogok.’ ‘egy napon majd forgatókönyvet írok, filmet rendezek.’… (nevet) De szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy ilyesmi sosem lesz. Mindig a Metallicát fogom csinálni. Ez vagyok én.”
Ami a Rick Rubinnal készülő új stúdióalbumot illeti, arról ennyit mondott Lars:
“Nagyjából 7-8 nótánál tartunk és váltogatva dolgozunk. Kitalálunk valamit, aztán nekiugrunk a következő dolognak, kidolgozunk valami alaptémát, aztán hagyjuk egy kicsit, majd később visszakanyarodunk hozzá. A következő hónapban vissza fogunk menni és nekiállunk az alapok feldíszítésének, valahogy így: ‘duplázzuk meg azt a részt és találjunk ki valami középtémát is’…”
“Amennyiben a Death Magnetic az 1988-as …And Justice For All logikus folytatása volt, akkor a következő lemez egy súlyosabb Fekete Album lesz – tette hozzá Kirk. – A Death Magneticet jellemző mély komplexitás felé nem fogunk elmenni. A mostani cuccok inkább groove-központúak, egyfajta keményebb verziói annak, amit a ’90-es évek elején csináltunk.”
“Amikor az emberek a régi dolgainkat hozzák fel, a Justice-ra gondolnak – vélekedett Lars. – De nézd csak meg a Harvester Of Sorrow-t azon a lemezen, ami egy eléggé egyszerű, ötperces szám. És a Fuel (az 1997-es ReLoadról) is micsoda egy király koncertszám. Mostanában rövidebb, direktebb dalokban gondolkodom.”

Lars az új album kiadási időpontját nem kívánta meghatározni:

“Ha 2012-t mondanék, az hazugság lenne. Abban reménykedem, hogy nem jön majd ki később 2013-nál.”
Az 1991 augusztusában megjelent Metallica lemez (a Bob Rock producerrel felvett Fekete Album) hozta el a csapat számára az igazi áttörést és az 1991 májusában elindított elektronikus eladási eredményeket összegző Nielsen SoundScan rendszer alapján a mai napig – csak az Egyesült Államokban – 15 millió 735 ezer példány kelt el belőle.
Ennél többet egyetlen más albumból sem adtak el az utóbbi 19 év során.
A SoundScan korszak Top 10 listája az USA-ban legsikeresebb albumokkal:
(1991 – January 1, 2012):
01. 
METALLICA – “Metallica (15,735,000)
02. SHANIA TWAIN – “Come On Over (15,513,000)
03. ALANIS MORISSETTE – “Jagged Little Pill (14,714,000)
04. BACKSTREET BOYS – “Millennium (12,168,000)
05. BEATLES – “1”(11,985,000)
06. Soundtrack – “Bodyguard (11,829,000)
07. SANTANA – “Supernatural (11,772,000)
08. CREED – “Human Clay (11,574,000)
09. N’ SYNC – “No Strings Attached (11,122,000)
10. CELINE DION – “Falling Into You (10,790,000)
http://hammerworld.hu/2012/01/07/metallica-egy-sulyosabb-fekete-albumot-tervez-a-csapat/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.