Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Megvannak az idei MTV EMA győztesei

Vasárnap este tartották Belfastban a világ egyik legrangosabb zenei díjátadóját, az MTV EMA-t. A vörös szőnyegen a legmenőbb sztárok vonultak fel extrém és vad ruhakölteményekben, nem sokkal később pedig kiderült, kik a 2011-es év győztesei. A gála abszolút nyertese Lady Gaga, aki négy kategóriában győzedelmeskedett. Justin Bieber, Bruno Mars és a Thirty Seconds To Mars pedig duplázott. A papírforma győzelmek mellett azonban tartogatott a gála bőven meglepetéseket is, még egy pucér rajongó is a színpadra jutott.

Lady Gaga úgy tűnik továbbra is a zenerajongók legnagyobb kedvence. Belfastban az extrém, gramofonszerű ruhába bújt popsztár négy kategóriában bizonyult a legjobbnak a rajongók szavazatai alapján. Lady Gaga-t az MTV EMA-n a legjobb énekesnőnek választották, Born this way című slágere a legjobb dal lett, a hozzá készült kisfilm pedig a legjobb videó kategóriában győzedelmeskedett. Lady Gaga hívei magukat is díjazták, mert az MTV EMA 2011-es új, a legnagyobb rajongók névre keresztelt kategóriájában is az extrém énekesnő győzedelmeskedett.

A fantasztikus hangulatú estén Justin Bieber, Bruno Mars és a Thirty Seconds To Mars is duplázott. Míg a tinikedvenc Bieber a legjobb férfi és a legjobb pop előadónak járó elismerést kapta meg, addig Bruno Mars a legjobb új és a legjobb Push előadó lett. Az MTV Push célja, hogy bemutassa a közönségnek a legígéretesebb feltörekvő tehetségeket. A Thirty Seconds To Mars tehetségét a legjobb alternatív előadó díjával ismerték el, de a fiúk vehették át a legjobb World Stage produkcióért járó MTV EMA szobrot is.

 Az este legnagyobb meglepetését a Worldwide Act kategória hozta. A kóreai BIGBANG fiúcsapat többek között Britney Spearst is maga mögé utasította. Úgy tűnik, az amerikai énekesnő már nem a régi, hiszen egyetlen egy jelölését sem tudta díjra váltani. Ellentétben Eminemmel, aki megismételte 2010-es győzelmét és ismét átvehette a legjobb hip hop előadónak járó elismerést. Katy Perry-é lett a legjobb élő produkció, míg a Linkin Park csapatát választotta a közönség a legjobb rock zenekarnak.

A páratlan díjátadó gálát a brit Coldplay nyitotta meg a több, mint nyolcezer fős közönség előtt a belfasti Odyssey Arénában. Színpadra lépett még Lady Gaga, Justin Bieber, Bruno Mars, az LMFAO és a Queen is. A legendás zenekar Adam Lamberttel közösen zárta a két órás gálát legnagyobb slágereivel. Felcsendült a The Show Must Go On, a We Will Rock You és a We Are The Champions egy-egy részlete is.

Az MTV EMA történetében először két külső helyszínen is tombolhattak a rajongók az eseményeket követve. A Snow Patrol legénysége tizenötezres közönség előtt játszott a belfasti városháza előtt épített színpadon, míg a Red Hot Chili Peppers legújabb slágerét az Ulster Hall-ban adta elő.

Az est háziasszonya Selena Gomez volt, aki ezúttal humoráról is tanúbizonyságot tett, amikor saját video képével beszélgetett és kifigurázta Lady Gaga-t is. Az MTV EMA idei gáláján olyan sztárok adták át a zenei elismeréseket, mint Katy Perry, Amy Lee (Evanescence), David Hasselhoff, a szupermodell Bar Refaeli és Irina Shayk. Hayden Panettiere, a Hősök sztárja is díjátadó volt, ám egy meztelen rajongó kissé kizökkentette szerepéből, amikor a színpadon termett. Szerencsére a színésznő jól kezelte a nem mindennapi helyzetet és az MTV EMA tovább folytatódott. Az Y-generáció szórakoztató csatornájának vad reality sorozatában szereplő Nicole „Snookie” Polizzi és Jenni „JWOWW” Farley is ellátogattak az észak-írországi Belfastba. A Jersey Shore sztárjai megkedvelték Európát, miután a negyedik évadban Firenzében randalíroztak. Rajtuk kívül még díjat adott át a magyar tinik által is jól ismert sorozat, a Kínos sztárja, Ashley Rickards is.

A rengeteg felejthetetlen pillanat között talán az egyik legemlékezetesebb az a megható kisfilm volt, ami Amy Winehouse-nak állított emléket.

Az MTV EMA 2011-es gáláját világszerte 640 millió háztartásban és élő internet közvetítésen követhették nyomon a zenerajongók, hogy ne maradjanak le az ősz legnagyobb zenei díjátadójának egyetlen pillanatáról sem. Kezdve a vörös szőnyeges bevonulástól a fergeteges élő produkciókon át a nyertesek első reakciójáig. Az MTV magyar Facebook oldalán (https://www.facebook.com/MTVHungary) a kulisszák mögé is bepillanthatott bárki.

Az MTV EMA 2011 díjazottjai:

Lady Gaga:                              Legjobb női előadó; Legjobb dal – ‘Born This Way’; Legjobb videó – ‘Born This Way’; Legnagyobb rajongók

Justin Bieber:                          Legjobb pop előadó; Legjobb férfi előadó

Thirty Seconds To Mars:         Legjobb alternatív előadó; Legjobb World Stage

Bruno Mars:                            Legjobb új előadó; Legjobb push előadó

 

Queen:                         Global Icon

Eminem:                                 Legjobb hip hop előadó

 

Katy Perry:                              Legjobb élő produkció

Linkin Park:                            Legjobb rock előadó

 

BIGBANG:                               Legjobb Worldwide Act

Az MTV-ről:

Az MTV a világ vezető fiatalokat szórakoztató brandje. Világszerte az MTV csatornái több, mint fél billió háztartást érnek el.  Az MTV hazánkban is sikeres sorozatai (Pl: Skins, Blue Mountain State, South Park) mellett egész estés filmekkel és reality műsorokkal (Tini Mamik, Jersey Shore) kapcsolja ki nézőit, valamint legendássá vált díjátadó gáláin a popkultúra legnagyobb alakjait díjazza.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.