Wednesday, May 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Megvannak az erdélyi közönség kedvencei – Készül a SztárGála

Két héten át szavazhattak kedvenc hazai és magyarországi előadóikra az erdélyi zenekedvelők. Az erdélyi kategóriában Dancs Annamari lett az év női, László Attila pedig az év férfi hangja, a magyarországi előadók közül Janicsák Veca és Vastag Csaba tudhatják magukénak ugyanezt az elismerést.

Ahogyan az ismert, az MCP Programiroda a SEPSI Rádióval együttműködésben első alkalommal szervezi meg Sepsiszentgyörgyön a TRANSILVANIAN MUSIC AWARDS 2012 Díjkiosztó Gálát, amelyen 23 kategóriában osztanak ki szakmai díjakat. A jelöltek listája szakértői vélemény alapján állt össze, ám a nyertesekről a közönség döntött.

Az erdélyi előadók kategóriájában az utolsó percekig kérdéses volt ki lesz az év hangja, Dancs Annamari és a marosvásárhelyi Tóth Kati fej-fej mellett haladtak, de ugyanígy az év legjobb disco slágeréért is harcot vívtak a rajongók. A szavazatok feldolgozását követően Dancs Annamarira érkezett a legtöbb érvényes voks, a legjobb disco slágerért pedig a Stroke69 kap elismerést. A kézdivásárhelyi László Attila két kategória-győzelmet is aratott, ővé az év felfedezettje és a legjobb férfi hang díja is. Az Open Stage veheti majd át az év legjobb paródia-együttese díjat, az év legjobb pop csapata Kristóf Kati és Milán lett, az év rockprodukciója a Titán. Fejér Lilla az év etno-dance előadójaként kap díjat, míg az Insectet a legjobb színpadi produkcióért jutalmazzák. Szakmai munkájukért DJ White zenei producer és MC Badi zeneszerző is elismerésben részesül majd.

A magyarországi együtteseknél néhány kategóriában igazi küzdelem zajlott. A szavazatok érvényesítését követően azonban Janicsák Vecát illeti a legjobb női hangért járó díj, Wolf Kati a Szerelm miért múlsz című daláért viheti haza a legjobb disco sláger díját, a legjobb rockprodukció kategóriáját a Bikini, míg a legnagyobb élőkoncert kategóriáját a Magna Cum Laude nyerte.

Az év férfi hangja Vastag Csaba lett,  testvérével Vastag Tomival a legjobb videoklip kategóriából is győztesként kerültek ki. A legjobb hangszeres művész Szabó Ádám, az év showmanje Király L. Norbi, az év legjobb hip-hop csapata a Children of Distance, míg az év nagy visszatérője Kozsó és az Ámokfutók lett. Tolvai Renáta a Hagylak menni című dalával nyerte meg az év pop-dance slágere kategóriát, az év pop-dance csapata pedig a Desperado lett.

A szakmai díjakat egy páratlan, igazi piros szőnyeges hangulatú, modern színpadi technikával, tűzijátékkal és lézershowwal gazdagított gála kíséretében kapják kézhez a kategória-győztesek. Az év showján2012. március 30.-án, Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnokban neked is ott a helyed.  Jegyek elővételben 20 lejért kaphatók, részleteket keresd a www.transilvanianmusic.ro, vagy a www.facebook.com/transilvanianmusic oldalakon.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.