Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Megjelent DIÓS BRIGITTA-BORBÁLA első albuma

Köztudott dolog, hogy a művészetben a tehetség elsődleges követelmény, de szorgalom, munka, tapasztalat  nélkül mit sem ér. Nos, a  marosvásárhelyi Művészeti Líceum    16 éves  diákja, Diós Brigitta-Borbála  az összes előbbi tényezőnek  megfelel. Sőt azt is ügyesen felismerte, hogy megismerjék és  megmérettessék, ahoz folyamatosan versenyeken, fesztiválokon kell megjelennie. El is ment az EMKE versenyekre, ahonan négyszer hozott első helyezést, de ott volt a Mádiabefutón, a szatmári “Hajnal akar lenni”  nemzetközi vetélkedőn, a Kallós  Egyesület valamennyi kiirásán – és mindenütt díjazták.  Mindez a népdal  kategoriában történt. 
Aztán, hogy nagyobb  esélyt adjon magának, a könnyűzenében is  kipróbálta magát, természetesen eredményesen, mert a fordulópont Brigitta karrierjében a tavalyi Szent György napok, fiatal tehetségek számára rendezett TALENT SHOW-ja volt, ahol  az első díj, amelyet megnyert, egy lemezszerződést hozott számára. A Dancs Market Records kiadó azonban úgy döntött, hogy inkább egy autentikus népzenei  lemezt ad ki a tehetséges lánnyal. A Kertem alját Nyárád vize mosítja című Maros-, Nyárád-, Küküllő-menti, Széki és Kalotaszegi népdalokat tartalmazó album bemutatója természetesen  tavalyi sikerének helyszínén lesz, ahol Brigitta különleges  énekhangja, szép hangszíne bizonyára most is képes lesz magával ragadni a közönséget.  
 Több mint harminc dalt, keservest, lassút, gyors csárdást, szoporát, szöktetőst hallunk a lemezen, van köztük bánatos és vidám, ismert és kevésbé ismert, egy azonban közös bennük: hitelesek és élők, az igazi “tiszta forrást” képviselik. A gyönyürű népdalok kiséretét profi muzsikusok  látják el Sinkó András vezetésével.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.