Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Megjelent a Singas Project új nagylemeze, a This is Theater Honey!

A pécsi csapat fokozott jelenlétére lehet számítani a fővárosban, hiszen havi rendszerességű klubestjük indul január végén a MOST!-ban. A 2005-ben alakult Singas Project határozott zenei elképzelésekkel indult, ahol az akusztikus hangszerelés mellett meghatározó szerepet töltött be az elektronika. A sajátos megszólaláshoz már e kezdeti időkben is szorosan kapcsolódott a kortárs képzőművészet és az irodalom.
Az első nagylemez, a 2007-ben megjelent Yo Life már egy más utakon elindult zenekart mutat. Legerősebb stílusjegyként az eklektikusságot lehetne említeni, mely mögött egyre jobban előtűnik a jazz zeneiségére jellemző nyitottság és játékosság. Az elektronikus megszólalás háttérbe szorul, előtérbe kerül a hangszeres játék.
2009 novemberében a Singas Project egyedüli magyar meghívottként vett részt a XXXV. Jubileumi bratislavai nemzetközi jazz fesztiválon. A több mint 3000 fős közönség eleinte a székekbe kapaszkodva szemlélte, majd a végén vastapssal üdvözölte a zenekar felbukkanását a klasszikus jazz követőinek fenntartott porondon.
A koncertezés mellett az SP. folyamatosan kísérletezett már kifejezetten akusztikus megszólalású új zenei hangzásvilágokkal. Ezt a folyamatot segítette elő a megváltoztatott hangszerelés is, nagybőgővel és Fender zongorával. E műhelymunka eredménye a legújabb nagylemez, a This Is Theater Honey!
Ez a zene felszabadít, és szabaddá tesz, ami pedig alaposan megnehezíti az életed, mert a szabad utat járni mindig a nehezebb út. A jazz zenészek egyszerre feketék és egyszerre indiánok, saját belső világuk nagykövetei, ahol a fogyasztói elvárásoknak nincs helye.” – mondja a koncepcióról Kores, a zenekar vezetője.
A  Singas Project az aktívabb budapesti jelenlét és a közös jammelések érdekében havi rendszerességű klubestet indít Budapest nemrégiben nyílt, belvárosi kulthelyeinek egyikén, a MOST-ban. Az első koncertre január 27-én kerül sor.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.