Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Megjelent a Depresszió új albuma!

Pályafutásának leghosszabb stúdiófelvételén van túl az egyik legnépszerűbb hazai rock zenekar, a Depresszió. A Vízválasztó címet viselő album négy hónapig készült a Super Size Recordingban teljes titoktartás mellett, mindezt szeptember 5-én tárták a nyilvánosság elé.

„Tudatosan szembe mentünk a manapság megszokott trendekkel, nem volt semmilyen előzetes az anyagról” – nyilatkozta a zenekar frontembere Halász Ferenc. „Egyrészt azért döntöttünk így, mert a szokásosnál is hosszabb idő telt el most két nagylemez megjelenése között és tovább akartuk fokozni az amúgy is nagy érdeklődést a Vízválasztó körül, másrészt szeretnénk, ha az eddigi legnagyobb szabású munkánkat nem egy vagy két előzetes dal alapján ítélnék meg, hanem a teljes anyag meghallgatása után.”
A négy hónap izgalmakban is jócskán bővelkedett, a demókat tartalmazó pendrive ugyanis még a stúdiófelvételek előtt eltűnt, így csak a véletlenen múlott, hogy nem szivárgott ki a teljes lemezanyag még a megjelenés előtt.
„Mondanom sem kell, hogy mekkora pánik alakult ki a zenekaron belül, hiszen, ha ez az anyag rossz kezekbe került volna, az háromévnyi munkánkat tette volna tönkre. A helyzetet tovább rontotta, hogy a hanghordozón megtalálható volt az akkor még megjelenés előtt álló 10 éves jubileumi koncert DVD-nk teljes hanganyaga.

Sajnos a pendrive nem került elő, így hónapokig izgultunk azon, hogy mi lett a sorsa, de szerencsére nem került fel sehová, tehát úgy tűnik, hogy megsemmisült, ami nagy megkönnyebbülés számunkra…”
Az album címe Vízválasztó, ami jól tükrözi, hogy egy tizenegy éves zenekar ennyi idő elteltével, több száz koncerttel a háta mögött, hol tart, és mire képes.
„Ennyi idő elteltével a belső viták felőrölnek sok zenekart. Mi szerencsére meg tudtuk őrizni a zenekart összekötő barátságokat és egy erős családként megyünk előre. Igyekszünk mindig aktuálisak és frissek maradni, valamint maradandó és minőségi munkát letenni az asztalra. Ebből jött a lemezcím is. Egy nagy és fontos mérföldkő az új lemez számunkra és bízunk benne, hogy a közönség is így fogja látni. Zenei értelemben egy minőségi előrelépést képvisel az új lemez, de nem fordultunk ki önmagunkból. Van egy másik értelmezése is számomra a címnek. A víz sok szempontból maga az élet és mi igyekszünk mindig a pozitív irányba fordulni, a helyes utat választani…”
Huszonöt dalvázlat született a lemezhez, ebből 12 jelent meg. A hosszú felvételi időszakban ezúttal egy producer is segítette a hangszerelési munkálatokat. Varga Zoltán felelt azért, hogy a legjobbat hozza ki a zenészekből, ennek bizonyítéka, az a friss hangzás és plusz erő, ami már az első klipes dalnál is szembetűnő. A Te vagy a szerem jó felvezetője a lemeznek, laza, fogós, tartalmas mondanivalójú, klipje pedig érdekes, hazai zenei videókban még sosem használt vizuális megoldásokat tartalmaz. (A videoklip Youtube linkje: http://www.youtube.com/watch?v=fHeQBmB7UaA ) A lemezanyagot teljes mértében azonban még így sem jellemezi, hiszen minden dal más és más. Változatos zenei ötleteket, hol markáns témákat, hol leheletnyi finomságokat fedezhet fel az, aki alaposan végighallgatja valamennyi dalát a Vízválasztónak.
És hogy miért vállalkozik egy rock zenekar ekkora léptékű munkára, időt, pénzt, energiát nem kímélve?
„A lemezkészítés számunkra egy belső késztetés. Amikor összegyűlik elég mondanivalónk, akkor azt a világ elé tárjuk és igyekszünk ezt a lehető legjobb minőségben megtenni. Most például a Super Size Recording létrejöttével ezt végre világszínvonalú megszólalással tehetjük meg. Szerencsére abban a helyzetben vagyunk, hogy még finanszírozhatóak az ilyen nagyszabású elképzeléseink, de a változó zeneipar minket is komoly kihívások elé állít. Nem szeretnénk olyan kompromisszumot kötni, ami a minőség rovására megy, pláne, hogy mindig előre szeretnénk lépni. Egy nagy dobással akartunk előrukkolni és úgy érezzük, hogy ez sikerült is…”
Fárasztó munkafolyamat, és mozgalmas nyári fesztiválturné után szeptember 5-től itt az új Depresszió nagylemez. 2010-ben több mint ötvenezren látták a zenekart, az idén októbertől induló lemezbemutató turnét már most nagy várakozás előzi meg. A koncertsorozat 10 nagyvárost érint, zárásként pedig Budapesten egy önálló nagy koncerten mutatják be a Vízválasztót, november 19-én a megújult Club 202 Live Music Hall-ban.
Vízválasztó Turné:
Alvin és a mókusok zenekarral közös állomások:
10.01.Pécs – ZION
10.07.Gyöngyös – Gyöngyök ÁMK
10.08.Szolnok – Ifi Ház
10.14. Szombathely – Savaria I.C
10.15. Győr – PSVMK
10.21. Debrecen – LOVARDA
10.22. Miskolc – Ifi Ház
11.05. Veszprém – Diák Centrum
11.18. Szeged – Ifi Ház
Önálló lemezbemutató koncert:
11.19. Budapest – Club 202.
Fesztiválfellépés:
12.27. Kecskemét – Sportcsarnok
http://www.depressziomusic.hu
http://www.facebook.com/depressziomusic
Kapcsolódó oldalak:
www.depressziomusic.hu

music.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.