Thursday, December 1, 2022
spot_img

Latest Posts

Megint jön a Rammstein

Újra Magyarországon ad koncertet a Rammstein: a hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert német zenekar november 10-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A Rammstein ősszel tervez megjelentetni egy válogatásalbumot legnagyobb sikereivel, a csapat az ezt bemutató turné során érinti novemberben Budapestet. A kiadvány a tervek szerint húsz nagy sláger mellett egy eddig kiadatlan dalt is tartalmaz majd, valamint a teljes videoklip-katalógust.
A német együttes negyedszer játszik magyar közönség előtt: 1998-ban a Sziget fesztiválon, 2005-ben és tavaly márciusban pedig a Sportarénában lépett fel hatalmas sikerrel.
A zenekar teljesen új show-val készül a turnéra; úgy tudni, az új Rammstein-látvány egy viharban történő újjászületés lesz. Az együttes rendkívül látványos koncertjeiről híres: a tagok rendszeresen szájhoz erősíthető lángszórót használnak az előadások alatt, Till Lindemann úgy énekel, hogy közben “ég” karhoz erősített lángszórók segítségével, és gyakran kapnak lángra mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők.
Az együttes eddig hat stúdióalbumot készített: a Herzeleid 1995-ben, a Sehnsucht1997-ben, a Mutter 2001-ben, a Reise, Reise 2004-ben, a Rosenrot 2005-ben, aLiebe ist für alle da pedig 2009-ben jelent meg. Utóbbi lemez nyilvános németországi reklámozását és 18 éven aluliaknak történő eladását annak idején megtiltotta a német ifjúságvédelmi hatóság, amely szerint a lemez szado-mazo utalásokat tartalmaz. Az album ennek ellenére Németországban, Svájcban, Ausztriában, Dániában, Csehországban, Finnországban és Hollandiában is listavezető volt.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.