Wednesday, June 12, 2024
spot_img

Latest Posts

Megint ismerősökkel lesz tele a MOM Kulturális Központ

Ismerős Arcok – Kerítést bontok lemezbemutató koncert

2012. április 14.

Az Ismerős Arcok zenekar legújabb lemeze – mely a sorban immár a hetedik -, április elején jelenik meg a boltokban, melyet egy nagyszabású lemezbemutató koncert is követ a MOM Kulturális Központban április 14-én.

A Kerítést bontok címet viselő alkotásra 2 évet kellett várni az előző, Lélekvesztő album után, mely megjelenési évében előkelő helyet foglalt el a MAHASZ összesített album eladási listáján, és megérdemelt jelölést kapott a Fonogram Magyar Zenei Díjátadó gálán is az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában. Ez alatt a 2 év alatt a zenekar számos helyen lépett fel, hiszen évente közel 100-120 élő koncertet adnak, melyek között több jótékonysági céllal kerül megrendezésre. A zenekar nem csak hazánkban bűvöli el a hallgatóságot, hanem gyakori vendégként Erdélyben, Felvidéken és Délvidéken is zenélnek. Taposták már a New York-i magyar közösségi ház padlóját, játszottak már Torontó belvárosában, és tavaly a szeles Göteborgban is nagy sikerű koncertet adtak. A zenekar egyébként 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben, és ez alatt a 13 év alatt számos hazai klub és rangos fesztivál főszereplőivé váltak. A turnézás során több, más zenekarokból jövő zenésszel is nagy barátságok születtek, melynek gyümölcseként a most megjelenő lemezen többek között Tóth Lilla népdalénekes és a legendás Papp Gyula is közreműködik, ezúttal harmonikán.

Az új lemezen 15 dal szerepel, melyek tökéletes egységet alkotnak egymással az egész lemezen átívelő történet kapcsán. Az album felvételei alatt a zenekar szívét-lelkét beletette a készülő műbe, olykor az éjszakába nyúló stúdió munkák során.

„A lemez felvételei minőségi stúdiókban és az ország egyik legjobb hangmérnökének közreműködésével készültek. Rengeteg munka, éjszakába gyúló próbák, feszültségek majd örömök jellemezték a zenekar elmúlt negyedévét, mialatt az újabb lemez véglegesen is testet öltött. Nagyon várjuk a lemezbemutató koncertet, ahol bízunk abban, hogy az előtte megjelent album legújabb dalait is együtt énekli majd velünk a közönség. Hosszú, de örömteli út van mögöttünk és reméljük, hogy ennek egy kis szeletét át tudjuk majd adni azoknak, akik április 14-én velünk ünnepelnek Budapesten a MOM-ban. Hisszük, hogy ez az eddigi legérettebb lemezünk és bízunk benne, hogy a rajongók is így vélekednek majd.” – mondta Kovacsik Tamás, a zenekar dobosa.

Az Ismerős Arcok (Nyerges Attila, Práder Vilmos, Leczó Szilveszter, Galambos Nándor,Kovacsik Tamás és Tánczos István) alapvetően rock zenét játszik, de saját szerzeményeik mellett népzenei és irodalmi hagyományokat is feldolgoznak műveikben. A néhol felcsillanó bluesos hangulat és latin ritmusok felpezsdítik a jól ismert rockos dallamokat, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő számot és hangulatot. Csak keresni kell.

A zenekar a már megszokott igényességgel és érzelemgazdagsággal varázsol el mindenkit és szeretettel várnak el minden lelkes rajongót és érdeklődőt április 14-én a MOM Kulturális Központban, ahol természetesen az akkorra már megjelent legújabb lemez is kapható lesz.

Bővebb információt a zenekarról és a jegyrendelésről:

www.ismerosarcok.hu

www.facebook.com/ismerosarcok

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.