Sunday, June 4, 2023
spot_img

Latest Posts

Meghalt Amy Winehouse

Holtan találták londoni otthonában szombaton Amy Winehouse énekesnőt.

    A 27 esztendős, többszörös Grammy-díjas előadóművész halálhírét szombaton késő délután közölte a brit média, és a Twitter közösségi üzenő portálon is elterjedt, este pedig hivatalosan megerősítette lemezkiadója, a Universal is.
A cég közleményében mélységes sajnálkozásának adott hangot “egy ilyen tehetséges zenész és előadóművész hirtelen elvesztése” miatt.
A rendőrség szombat estig hivatalosan annyit erősített meg, hogy “holtan találtak egy 27 éves nőt” londoni lakásán, de nem cáfolta, hogy Amy Winehouse-ról van szó.
A Scotland Yard szóvivőjének első tájékoztatása szerint a halál oka egyelőre nem ismert.
Amy Winehouse-t az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán találták meg. A rendőrség az utcát kordonnal lezárta. A kordonon kívül szombat estére több száz rajongó gyűlt össze, sokan virágokat helyeztek el az utca elején.
A soul, a rhythm and blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó Amy Winehouse tehetségét öt Grammy- és három Ivor Novello-díjjal ismerték el.     A díva két albumot készített: a Frank 2003-ban, a Back To Black 2006-ban jelent meg. Ez utóbbi album tette őt a nemzetközi showbiz világában is ismertté és elismertté, és ezzel nyerte öt Grammyjét.
Amy Jade Winehouse 1983. szeptember 14-én született Londonban. A zenét dzsesszrajongó taxisofőr édesapja, Mitchell szerettette meg vele.
Amy Winehouse tízéves korában rapbandát alakított barátaival, tizennégy évesen pedig már saját dalait írta.
Az énekesnőről azonban régóta köztudott volt súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége is; többször kórházi kezelésre szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal. A brit bulvársajtó “közeli ismerősökre” hivatkozva egy ideig azt híresztelte, hogy Winehouse a droghasználat miatt tbc-s lett, de ezt később hivatalosan cáfolták.
Amy Winehouse a múlt hónapban törölte tizenkét naposra tervezett európai előadókörútját, miután a turnét kezdő belgrádi fellépése – feltűnő ittassága miatt – botrányba fulladt. A húszezres közönség többször is kifütyülte, miután az énekesnő másfél órán keresztül érthetetlenül motyogott a mikrofonba, bele-belekezdve egy-egy dalba. Az előadás során el is esett, elejtette mikrofonját, majd végül elhagyta a színpadot.
Amy Winehouse hivatalos lett volna az idei Sziget fesztiválra is, de a múlt hónapban ezt a fellépését szintén lemondta.
Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a fejleményt kommentálva annak idején az MTI-nek elmondta: az énekesnővel kapcsolatban korábban felmerült gondok miatt a budapesti koncert év eleji lekötése során rákérdeztek Winehouse menedzsmentjénél, hogy bizton számíthatnak-e a fellépésre. “Akkor azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy nem kell aggódni Amy koncertje miatt” – mondta.
A tragikus sorsú énekesnő színpadon kívüli magánélete is rendkívül zavaros volt. Egykori férje, Blake Fielder-Civil néhány éve – több társával együtt – erősen drogos és alkoholos állapotban összevert egy londoni kocsmárost, majd megvesztegetéssel és fenyegetésekkel megpróbálta rávenni áldozatát, hogy vonja vissza feljelentését.
Az eljáró londoni koronabíróság 2008-ban 27 havi szabadságvesztést rótt ki Fielder-Civilre.
A meglehetősen súlyos ügyben Amy Winehouse is megjárta a rendőrséget, a szemtanúk megvesztegetési kísérletének gyanújával, de ellene abban az ügyben végül nem emeltek vádat.
Egy évvel később azonban igen, mégpedig szintén verekedés címén, a hatóságok szerint ugyanis egy londoni jótékonysági bálon bántalmazta a közönség egyik tagját. A rendezvényt Károly trónörökös jótékonysági alapja, a Prince’s Trust szervezte; a belépőjegyek 700 fontba (mai árfolyamon 200 ezer forintba) kerültek. A londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága azonban felmentette az énekesnőt.
A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap, amely minden év tavaszán összeállítja listáját – Rich List – a leggazdagabb britek becsült vagyonáról, Amy Winehouse-nak az idén hatmillió fontos (csaknem kétmilliárd forintos) vagyont tulajdonított.

MTI

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KUmZp8pR1uc&feature=player_embedded[/youtube]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.