Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Megérkezett a Queen

A világ egyik legmeghatározóbb zenekara, az egykoron Freddie Mercury vezette Queen teljes életművével csatlakozott a Universal Music nemzetközi csapatához 2011. január 1-től, aminek eredményeként már elérhetők új köntösükben a Queen „Greatest Hits” és „Greatest Hits II” című zseniális válogatáslemezei, az év folyamán pedig a kiadó 40 újrakevert kiadványt jelentet meg a legendás négyes bemutatkozásának 40. évfordulójára.

A Queen 1971-ben robbant be a köztudatba, stílusteremtő énekesének ’91-ben bekövetkezett tragikus haláláig számtalan No. 1 albummal és kislemezzel jelentkezett, a rajongóik elkötelezettsége pedig ezután sem hagyott alább, sőt! A mai napig a Queen lemezei összesen több mint 170 millió példányban keltek el világszerte, a zenekar helyet kapott a Rock & Roll Hall Of Fame-ben és a Songwriter’s Hall Of Fame-ben, fennállásuk során 700-nál is több koncertet adtak (köztük a legendás Live Aid fellépéssel), valamint egy Guiness rekordot is tartanak a valaha volt legsikeresebb brit album tulajdonosaiként.

Munkásságuk olyan mérföldköveket helyezett el a zenetörténelemben, mint a “Bohemian Rhapsody,” a “Crazy Little Thing Called Love,” a “We Are The Champions,” a “We Will Rock You,” a “Radio Ga Ga,” vagy az “Another One Bites The Dust.”

“Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ennyi év után új fordulatot vesz a karrierünk – egy új kiadóval, új ötletekkel és új álmokkal” – mondta Brian May gitáros.

A 40. évforduló alkalmából márciustól mind a 15 Queen sorlemezt újrakeverve, extrákkal kiegészítve szerezhetik be a rajongók, kezdve a “Queen”, “Queen II”, “Sheer Heart Attack”, “A Night At The Opera” és az “A Day At The Races” albumokkal.

A debütálás óta eltelt negyven évben olyan előadókra volt hatással a zenekar, mint Lady Gaga (akinek neve a Queen legendás “Radio Gaga” slágerének címéből ered), Axl Rose vagy hazai vonatkozásban a platina és aranylemezes Tabáni István.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.