Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Megdöntötte a pénteki nézői rekordot a Republic

A Republic szombat este az A színpadon mutatta be igazán széles repertoárját, elhangzott az összes nagyon ismert daluk, a hangulat a tetőfokára hágott. A péntek esti rekord is megdőlt, a koncerten, hivatalos megerősítés szerint, több mnt 35 ezer ember tombolt.
Az Illés együttes Miért hagytuk, hogy így legyen bejátszása után, a 22 éves együttes hagyományaihoz híven cirkuszi zenére vonult fel a színpadra. Bódi László Cipő, a formáció énekese a szokásosan furcsa módon konferálta fel zenésztársait: Patai Tamás légtornász, Boros Csaba állatidomár, Nagy László Attila mélyvízi búvár, Tóth Zoltán költő és állandó munkatársaikat: Szabó András gépfolklór, Halász Gábor Debrecen.
Az indul a mandula bekiálltás után, minden koncertjükön elsőként játszott dalukat, a Neked könnyű lehetet-et adták elő. Ez a szám volt első albumuk egyes sorszámú éneke. De elhangzott a Ha itt lennél velem, az  Erdő közepében járok, a De jó, hogy élek, az Emberlelkű földeken, a Fényes utakon, a Húzd barom húzd, és temészetesen nem maradt ki a lírai Szeretni valakit valamiért, 67-es út és az energikus Jó reggelt kívánok sem. A Nem volt még soha így, a Repül a bálna, a Soha ne ébressz fel, ha más dala szól című dalok is megörvendeztették a közönséget. Mindemellett több népdal is elhangzott a Republic feldolgozásában.
A Magyar Köztársasággal szinte egyidős együttes meglepetése Benkő László, az Omega billentyűse volt, akivel együtt eljátszták az ötven éves jubileumát ünneplő együttes Léna című számát.
A koncert legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Márk Attila felkísérte az Írisz Ház fogyatékos gyerekeit a színpadra, akik a Republic-kal együtt énekelték a Szállj el kismadár című számot.
(Ambrus Melinda)

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.