Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Médiabefutó Marosvásárhelyen

Médiabefutó Marosvásárhelyen: beatbox, operaária, népdalparódia és két zenekar a továbbjutók között

A versenyzők számításait is felülmúló számú produkciót engedett tovább a Médiabefutó 2012 zsűrije az országos tehetségkutató verseny idei első, marosvásárhelyi helyi szakaszából a regionális döntőbe. A versenybe benevezett 18 produkció közül az előválogatást követően 14 állhatott színpadra március 31-én este, a Maros Művészegyüttes termében zajló megmérettetésen.

A terem hangulatát teljesen megváltoztató díszletek között fellépők körében egyértelműen az ének-zene kategória volt a legnépszerűbb: 12-en ebben a kategóriában indultak, de a stílusok közt már sokkal nagyobb volt a változatosság: szimfonikus metál, beatbox, jazzes pop, operaária, a nagy magyar előadók és punk-ska is szerepelt a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben. De a zene a színpadi jelenet és szavalás kategóriában indulóknál is visszaköszönt, ugyanis egyikük népdalparódiát adott elő az RMDSZ és a Transindex által szervezett showban.

A Lőrincz József koreográfusból, Kocsis Tünde rendezőből, Kelemen Attila médiaszakértőből és a Félsziget zenei programfelelőséből, Gáll Zoltánból álló zsűri, bár eredetileg 5-6 produkció továbbjutását tervezte, végül hét előadónak szavazott bizalmat, így Maros megyét BeatJoc, Bodó Csaba, Horváth Hunor Jenő, Kádár Barna Zsolt, Székely Márti, illetve a Guillotine és a Votska zenekarok fogják képviselni a május 6-i, kolozsvári regionális döntőben.

A közönségnek lehetősége lesz a most nem továbbjutó versenyzők közül egyet továbbjuttatni a regionális döntőbe a mediabefuto.ro oldalon induló, két hétig tartó közönségszavazáson. A honlapon hamarosan megtekinthetőek lesznek a marosvásárhelyi produkciók.

A Médiabefutó 2012. kedden Nagyváradon (Queen’s Pub), szerdán Szatmárnémetiben (Filharmónia), csütörtökön pedig Kolozsváron (Studház, Transilvania terem) folytatódik. A vetélkedőbe minden helyszínre a versenyt megelőző napon 20 óráig lehet iratkozni a mediabefuto.ro oldalon.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.