Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Matchbox 20 : 'North' – Amit az új lemezről tudni kell

image001A Matchbox 20 eddigi karrierjének 17 éve alatt 15.6 millió albumot és 7.9 millió kislemezt adott el, és olyan slágereket adtak a világnak, mint pl. a “Bent”, az “Unwell”, az “If You’re Gone” vagy a “How Far We’ve Come”.

“Amikor megjelentünk, egyszerre voltunk alt-rock és listavezető zenekar is, mert akkortájt az alt-rock uralta a listák élét” – meséli a frontember Rob Thomas a Billboardnak az Atlantic kiadó manhattani irodájában. – “Szerencsések vagyunk, mert különféle korszakokat éltünk túl: a grunge-korszakot, a fiúcsapat-korszakot, a Nelly/ Ludacris korszakot, ésatöbbi. Mindig azt tettük, ami belőlünk jött, nem akartuk soha tükrözni, ami menő, inkább hozzáadni valami pluszt.”

Ám a zenekar 10 éve nem jelentkezett új lemezzel, és ez a popzenében örökkévalóság. Nem volt egyszerű hát a zenekarnak meghatározni az új útirányt. Más csapatok, mint pl. a Train vagy a Maroon 5 keresett svéd dalszerzőket hívtak segítségül, ám a Matchbox 20 bízott a régi producerében, Matt Serletic-ben. “Így gondolkodtunk: csináljuk meg a legjobb lemezt, amit csak tudunk, aztán irány a turné. Így legalább tudjuk, hogy mi megtettünk mindent, ami tőlünk tellett.” – mondja Paul Doucette gitáros.

Az album bemelegítő kislemeze, a “She’s So Mean” egy könnyedén táncolható dal, melynek klipje egy olyan lányról szól, amilyet mindenki ismer: az a bizonyos “nem tudunk tőle szabadulni, pedig tudjuk, hogy rossz hatással van ránk” – fajta, ahogy Rob Thomas definiálta egy interjúban. A klip itt megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=-8WLa6umgdw

No de miért is tartott ilyen sokáig a visszatérés? Leginkább azért, mert a frontember két szólólemezt jelentetett meg: a 2005-ös “…Something to Be”-t, melynek nagy slágere a “Lonely No More” volt, és a 2009-es “Cradlesong”-ot. Ez egy kis kitérő volt az énekes számára, és azt sem bánja, hogy nem volt akkora siker, mint amiket a zenekarával elért: “Egy kreatív gyakorlat volt igazándiból az egész. Voltak dalok, amiket megírtam és tudtam, hogy a zenekarom nem akarná játszani, ezek kerültek a szólólemezekre.”

Most azonban a Matchbox 20 visszatért, és szeptember negyedikén megjelenik a “North” című új stúdióalbum, melyet először ausztrál (az INXS-szel), majd amerikai turné követ. “A fennmaradáshoz fontos, hogy jó legyél élőben” – mondja Doucette. – “Rengeteg előadó azon bukik el, hogy nincs elég koncert-gyakorlata. De én érzem, hogy ez a lemez képes lesz újra összekötni minket a közönséggel. Nagyon jó kis dalok vannak rajta, sokkal jobbak, mint néhány régebbi dalunk …”

“–És meg is láthatjátok majd, melyekre gondolunk” – fejezi be Thomas zenésztársa mondatát – “mert azokat nem fogjuk játszani élőben”.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.