Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Másképp – Megjelent Miklósa Erika új lemeze

Latinos és dzsesszes dallamok is hallhatók Miklósa Erika operaénekes Másképp címmel megjelent új lemezén.

    A művész immár hatodik stúdióalbuma “szokatlan hangvételű színes kavalkád, kalandozás a latinos dallamok és a dzsessz világában” – fogalmazott az MTI-nek Miklósa Erika. Mint, mondta, a lemezen latinos, dzsesszes dalok mellett hallhatók opera- és operettrészletek, portugál fado és argentin tangó is.
A tizenhárom dal között megtalálható például Piazzolla, Gershwin, Bernstein, Händel, Verdi, Strauss, Kálmán Imre és Bizet műveinek egy- egy részlete, a Lakmé Csengettyűáriája vagy a Traviata nagyáriája is.
Miklósa Erikát a Modern Art Orchestra, a Quartett Escualo, valamint több vendégművész – Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert – kísérte az izgalmas produkcióban.
Miklósa Erika 1991-ben debütált Mozart Varázsfuvolájában, Papagena szerepében a Magyar Állami Operaházban a dalszínház akkor legfiatalabb magánénekeseként. Művészi karrierje gyorsan ívelt felfelé, a szoprán szerepek sorát énekelte el. Az operaháznak 1999-ig volt a tagja.
Mozart Varázsfuvolájának köszönhetően világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások, külföldi fellépések sokasága van mögötte. Munkásságát több díjjal ismerték el, 2006-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat. Budapest és szülővárosa, Kiskunhalas díszpolgára. Férjével egy Fejér megyei kisközségben, Bakonykútiban él, ahol aktív részese a valamivel több mint száz lakosú zsákfalu életének.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dioorz5zlhw[/youtube]

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.