Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Mars Volta: új lemez márciusban!

A mai progresszív rock egyik legérdekesebb képviselője a Mars Volta idén márciusban jelenteti meg hatodik stúdió albumát. Az új album a Noctourniquet címet viseli és várhatóan március 27-én kerül a lemezboltokba.

A zenekar gitárosa Omar Rodriguez-López szerint legutóbbi albumuk, a 2009-es Octahedron a zenekar előző korszakának végét jelentette: „Többet szeretnék együttműködni a többiekkel. Az elmúlt tíz évben úgy funkcionáltam a zenekaron belül, mint egy diktátor. Szeretném, ha ez a zenekari együttműködés egy demokráciába menne át.”
Az új lemezen 13 dal kap helyet, melyeket többek között a Superman képregényekből ismert főgonosz  Solomon Grundy és a görög mitológia egyik alakja Hüakinthosz inspiráltak. Előző héten Rodriguez-López és a Mars Volta énekese Cedric Bixler-Zavala megerősítették a hírt, miszerint újból összeáll régi zenekaruk az At The Drive-In. A 2001-ben feloszlott zenekar karrierje csúcsán az azóta kultikussá vált Relationship Of Command c. albumuk megjelenését követően hagyta abba a közös munkát, majd a banda maradék három tagja megalapította a Sparta nevű formációt. Az újból összeálló At The Drive-In a tavasszal kezdődő Coachella-fesztiválon már biztosan játszani fog.
bognarp
Forrás: NME

 mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.