Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Marosvásárhely visszakerült a fesztiváltérképre

Több mint 24 ezren lépték át a VIBE kapuját, legtöbben vasárnap látogattak el a fesztiválra. Azok is kijöttek a Maros-partra, akiket csütörtöktől szombatig a délutáni záporok elriasztottak. A fesztiválozók négy nap alatt 50 koncertre, a VIBE Koli nyári egyetem előadásaira, vidámparkra és félszáznál is több nappali tevékenységre jutottak el.
A VIBE Fesztivál első kiadásán több mint háromszáz meghívott gondoskodott a színes zenei felhozatalról és a szakmai programkínálatról. A Maros-part Erdély legbulisabb találkozóhelyévé vált a fesztivál négy napja alatt. Az esti bulik nemcsak a zenéről szóltak, hanem a VIBE-közösségről, az összetartozásról és pozitív vájbokról. A fellépőkre is átragadt a közönség hangulata, így került a zárónap nagyszínpados fellépőinek egyike, az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a Soerii & Poolek koncertre összegyűlt közönség első sorába. Beck Zoli, a 30Y énekese pedig elvegyült az erdélyi Palma Hills-re bulizók között. A Wellhello két tagja gokartba pattant, Péterfy Bori pedig a koncertje elején leszállt a színpadról, és a fesztiválozók között énekelt el több számot. Megvolt a hagyományos kádjelenet az Intim Torna Illegál koncertjén (Vágjál lyukat a kádba!). Szombat este spontán Bélatánc-flashmobon vett részt több száz vájboló, vasárnap már élőben tapsolták vissza a sZempöl-t a VIBE fesztiválhimnusza kulcsfigurájának nevét skandálva. Ezért a zenekar másodjára is eljátszotta a koncertjén napok alatt slágerré vált Bélavagyok-ot.

„Közel 400 ember dolgozott azon – önkéntesek, technikusok, építők, szervezők –, hogy a fesztivált mindenki a sajátjának érezhesse, függetlenül attól, hogy milyen zenei stílust szeret. A VIBE azért jött létre, hogy teret adjon a különböző zenei stílusok és így a különböző emberek, világok találkozásának, és mindezt olyan keretben tegye, ami nem csak a szórakozásról szól” – mondta el Rés Konrád Gergely a VIBE zárónapja után, utalva ezzel már a fesztivál szerves részét képező VIBE Kolira. A fesztiváligazgató szerint több mint 24 ezren lépték át a kaput a négy nap alatt. Rés hozzátette, a vasárnapi jó időnek hála megtapasztalhatták, milyen egy esőmentes, napsütéses nyári nap a VIBE Fesztiválon. Az önkéntesek beszámolói alapján, akik közvetlenül is kapcsolatban voltak a fesztiválozókkal, úgy tudják, az erdélyi fiatalok mellett rengeteg marosvásárhelyi is kijött a Maros-partra a hétvégére, aminek külön örülnek. A VIBE Koli 45 előadását összesen mintegy 2900-an látogatták, a nyári egyetemen sikerült fórumot és találkozási lehetőséget teremteni az erdélyi magyar fiataloknak. A Koli programjaira a hétvégén nemcsak a fesztiválozók voltak kíváncsiak, hanem a város apraja-nagyja is. Sokan családostól, kisgyerekestől érkeztek a VIBE Koli rendezvényeire, mely a fesztivál teljes 4 napja alatt ingyenes volt a nagyközönség számára.
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.