Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Manoya világa – Hodosi Enikő szólólemezre készül

Hodosi Enikő – azok után, hogy 14 éven keresztül érlelte dalait, kereste saját zenei világát – úgy érezte, itt az ideje, hogy Manoya néven szólólemezt készítsen.

Hodosi Enikő személyisége és hangja már sokakat magával ragadott azok közül, akik hallották, látták a Neo együttesben, hiszen a hazai elektronikus szcéna egyik vezető zenekarának egyik dalszerzője és sokat foglalkoztatott énekesnője 2003 óta.
Az elmúlt években több meghatározó zenei produkcióban is részt vett. Vendégeskedett többek között a Zagarban az Underground Divák tagjaként; énekelt egy liverpooli producer Vote Richmon nevű formációjában, valamint a FreshFabrik zenekarban az MR2 Akusztik és MR2 Szimfonik Live keretein belül. Közreműködött a The Trousers lemezén és bemutatkozó koncertjén, hogy csak néhányat említsünk a számtalan kooperációból.
Azok után, hogy 14 éven keresztül érlelte dalait, kereste saját zenei világát, úgy érezte, itt az ideje, hogy Manoya néven szólólemezt készítsen. A saját bevallása szerint néhol kicsit melankolikus, ám de életigenlő lemezen az angolszász popzenei gyökerek keverednek hol az elektronikával, hol a teljesen akusztikus, kísérletezős hangszereléssel.
A dalszövegeket áthatja Enikő vonzódása a keleti filozófia és a miszticizmus iránt. Dalaiban így találkozik a vad nyugat a bölcs kelettel. A lemez társproducere az a Lázár Tibor (Occam), akinek My Rorschach lemezén és élő formációjában Enikő is közreműködik. A tavasszal megjelenő album előfutáraként már hallható is egy szám, ami már rendszeresen hallható az MR2-n.
Manoya nem is debütálhatna megfelelőbb dallal: a Rebirth stílusjegyeit tekintve, ha nem is ad – hiszen nem is adhat – teljes képet munkásságáról, mindenképpen iránymutató darabként tekinthetünk rá. A Rebirth érdekessége, hogy Csajkovszkij A hattyúk tava című művének motívumai is felcsendülnek benne.
A single borítóját Enikő fotója alapján Vígh Dávid készítette, a dal pedig, ahogy a készülő lemez is, a Pimodan Records gondozásában jön ki.
A dal meghallgatható Manoya Facebook oldalán:www.facebook.com/manoyamusic 

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.