Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Magyar dalhoz készített dalszövegvideót a Twentees

A hódmezővásárhelyi indie-rock kvartett korábban főleg angol nyelvű dalokkal vétette észre magát, azonban a 2015-ös Dunai Regatta zenei tehetségkutatójára készült Boldogság Kht. című számukkal – hosszú idő után először – az anyanyelve felé vette az irányt a fiatal zenekar.

A Dunai Regatta öt indulójából egyébként az első díjat hozta el a szerzemény, amely időközben az MR2-Petőfi Rádióban is rotációba került. A banda a tervek szerint még több magyar dalt szeretne írni a közeljövőben, ám nem kívánnak az angol nyelvtől sem végső búcsút vetwentees_01nni.

A zenekar énekes-gitáros-dalszerzője, Balázs Konrád, így nyilatkozott a dalról:

Írni kellett a döntőre egy dalt, rajtam volt az a bizonyos alkotói nyomás, folyamatosan ezen agyaltam. Egyszer hajnali egy körül éppen aludni készültem, de a fejemben volt egy dallam, amit meg akartam szólaltatni gitáron. Végül a kezem egy tök más dolgot kezdett el játszani, mint ami a fejemben volt, és ez lett a Boldogság Kht. Az intro-részben megszólaló álmodozós gitártémára épült fel a dal, és a dallamvezetés eszembe jutotta azt az euforikus állapotot, amikor olyan dolog történik veled, hogy nem érdekel semmi, csak boldog vagy és kész. Erre épült fel a szöveg.”

A szövegvideó, amolyan low-budget hozzáállásban készült, hiszen a forgatáshoz mindössze egy iPhone 5S-t használt fel Ujvári Gyula, a videó készítője. Az eredmény, bár dalszövegvideóról és nem klipről van szó, mégis különleges, hiszen teljes egészében saját képanyaggal operál. A videóanyagot – amelyben elsősorban a zenekar tagjai jelennek meg – a Margit-szigeten rögzítették a srácok.

A videó: https://www.youtube.com/watch?v=ePG_g04JaSk

A Twentees legközelebb 2015. július 8-án koncertezik Budapesten,a Honeybeast előzenekaraként a Barba Negra Trackben.

https://www.facebook.com/twenteesmusic

https://www.youtube.com/user/twenteesmusic

http://www.deezer.com/artist/7577198

https://www.youtube.com/watch?v=Mwp0iHkbD2g&list=PLhV3-kew3mC-hfJuzGtmFRt-u9nIAtzla

https://open.spotify.com/album/5CQLHgQKOUAc3xo0QruekT

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.