Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Mága Zoltán Bécsbe is elvitte a hatalmas sikerű Budapesti Újévi Koncertje hangulatát!

Tapsvihar a Wiener Konzerthausban a II. Magyar Újévi Koncerten

Második alkalommal is teltház előtt rendezte meg újévköszöntő gálaestjét Bécsben Mága Zoltán. Az osztrák publikum a II. Magyar Újévi Koncert sztárvendégeivel és a hegedűművésszel köszöntötte az új évet a Wiener Konzerthausban, január 3-án, vasárnap. Mága Zoltán az operett fővárosába is elvitte a hatalmas sikerű Budapesti Újévi Koncertje hangulatát két nappal azután, hogy nyolcadszor is megtöltötte Magyarország legnagyobb befogadóképességű létesítményét, a Papp László Budapest Sportarénát. Az osztrákokat is elkápráztatta a világhírű operacsillagok előadása, a virtuóz hegedűjáték és a magyaros repertoár. A hegedűvirtuóz bejelentette: jövőre már a III. Magyar Újévi Koncerttel érkezik Bécsbe 2017 első vasárnapján.

(b)ifjabb Mága Zoltán, Mága Jennifer,Ekaterina Lekhina, Mága Zoltán, Marcello Giordani, Mario Frangoulis és Micaëla Oeste_SCS_4787Mága Zoltán az 1939-ben életre hívott felülmúlhatatlan és egyedülálló Bécsi Újévi Koncert fantasztikus sikere alapján hozta létre 2009-ben a Budapesti Újévi Koncertet. A hegedűvirtuóz újév köszöntő gálája Európa egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát, híre, üzenete eljutott a világ legtávolabbi pontjára is. Egy évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal Bécsbe is elvitte a gálaestet. Mága Zoltán annak ellenére mert nagyot álmodni, hogy a Bécsi Újévi Koncert „hazájában” nem kis kihívás újévköszöntő gálát színpadra állítani a zeneértő nagyérdeműnek. A tavalyi remek fogadtatás után idén is fergeteges előadással készült; az Aréna közönsége után Placido Domingo állandó sztárvendégeinek kiváló előadásait az osztrák főváros publikumával is megosztotta. A zene egyik európai fellegváraként is emlegetett bécsi teátrumban fellépett Marcello Giordani szicíliai születésű tenor, Mario Frangoulis görög tenor, Micaëla Oeste amerikai szoprán és Ekaterina Lekhina Grammy-díjas orosz sztárszoprán. Énekelt az osztrákok nagy büszkesége, Sebastian Reinthaller is, aki 2009-ben nyerte el “Ausztria legjobb klasszikus énekese” díjat. A neves előadókat, az operairodalom gyöngyszemeit, az igényes könnyűzenei darabokat hálásan fogadta a publikum; a magyar bécsi újévi koncerten a zene volt a középpontban, nem a látványvilág. Bécsben is színpadra lépett a tíz esztendős ifjabb Mága Zoltán, ahol – akárcsak az Arénában – hatalmas sikert aratott Paganini egyik virtuóz remekművével. Az est meglepetése, Mága Jennifer és Mario Frangoulis duettje nemcsak hazánkban, hanem Ausztriában is kiváltotta a közönség tetszését. Az operacsillagok előadása mellett a magyar zeneszerzők művei, a magyaros repertoár is nagy szerepet kapott. A sikerre való tekintettel a hegedűvirtuóz bejelentette: jövőre már a III. Magyar Újévi Koncerttel érkezik Bécsbe 2017 első vasárnapján. A koncerten több elismert impresszárió is jelen volt, akik jövőre Mága Zoltán újévköszöntő gálaestjét szeretnék vendégül látni több európai városban is.

Nemcsak a magyar és az osztrák közönség, valamint a sztármenedzserek tetszését nyerte el a produkció, a neves operaénekesek is pozitívan nyilatkoztak mindkét újévi koncertről. A világklasszisok mindannyian elismerően méltatták Mága Zoltán virtuozitását és stílusteremtő előadásmódját. Marcello Giordani, korunk egyik legsokoldalúbb olasz tenorsztárja – akit közel három évtizede a világ legjobbjai között tartanak számon – így fogalmazott: „bámulatos, hogy Mága Zoltán művészi repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig, a könnyűzenéig terjed. Virtuozitás, és átütő erő jellemzi játékát, ezért öröm volt számomra, hogy részese lehettem a VIII. Budapesti Újévi Koncertnek. Mága Zoltán egy olyan eseményt hozott létre, mely Európa rangos koncertjévé vált”- mondta. A világhírű, „kristály hangúként” jellemzett szoprán, Micaëla Oeste elmondta, örül, hogy részese lehetett a világszínvonalú gálaestnek. Az amerikai operaénekes hozzátette: „Mága Zoltán virtuozitása olyan egyedi, nem meglepő, hogy az amerikai közönség is felfigyelt karizmájára és stílusteremtő képességére. Kiváló az a mód, ahogy egyesíti a különböző stílusokat. A magyar zeneműveket sokan ismerhették meg általa.” Mario Frangoulis, aki a klasszikus zene és a kortárs pop ötvözésével világszerte sikert sikerre halmoz, és 2011-ben a világ legjobb crossover előadója címmel tüntették ki így nyilatkozott: „Mága Zoltán a hangszerén keresztül érzelmek széles skáláját tudja kifejezni, tele van szenvedéllyel és mégis nagyon kifinomult. Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát világszerte elismerik. Nem is csoda, hogy az amerikai közönség is megszerette és vissza is várják. Élmény volt vele együtt fellépni, örülök, hogy San Diego után Budapesten is a vendége lehettem!”Oroszország egyik legünnepeltebb operaénekesnője, a világ legrangosabb színpadain éneklő Grammy-díjas sztárszoprán, Ekaterina Lekhina kiemelte, hogy rangos koncerteken, neves művésztársakkal játszani mindig megtisztelő számára, ezért boldog, hogy részese lehetett a produkciónak. „Mindig is tisztelettel adóztam azoknak a művészeknek, akik a könnyebb út helyett egy missziót teljesítenek és hazájuk sokszínű zenéjét népszerűsítik a világban” – fogalmazott. A drámai ereje és kifejező lírai előadásmódja révén ünnepelt operacsillaggá vált kárpátaljai születésű magyar szopránénekesnő, Georgina von Benza elmondta, hogy a hegedűművész virtuóz technikájának és lehengerlő előadásmódjának hamar híre ment Európában és a tengerentúlon. „A világ rangos színpadain gyakran emlegetik és méltatják kivételes stílusát. Kis hazánk óriási tehetségeket, adott a világnak, ilyen Mága Zoltán is. Fantasztikus jó zenész, egy virtuóz.” – tette hozzá. Kiemelte: határtalanul boldog, hogy a magyar közönséggel és neves művésztársakkal ünnepelhette az új esztendőt.

A magyar és az osztrák publikum jövőre is számíthat arra, hogy egy világszínvonalú gálaesten Mága Zoltánnal és sztárvendégeivel köszöntik az új évet.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.