Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Lovasi igazi regényhős – Folytatódik a Kiscsillag Idáig tudom a történetet turnéja

Kiscsillag_sajtofotoA tavalyi sikeres debütálás után elsőként Győrbe tér vissza rendhagyó műsorával a Kiscsillag. A koncert vendége Péterfy Bori énekes-színésznő lesz.

A Kiscsillag tavaly októberben jelentkezett először az Idáig tudom a történetet című, rendhagyó műsorával, melynek egyik különlegessége az volt, hogy a zene mellett fontos szerepet kaptak a félig színházias színpadi megoldások is a koncerten, emellett a műsor az irodalom és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira épült. A különleges hangulatú, humorban gazdag és izgalmas előadással 2012-ben élőben többek között Szombathelyen, Pécsen és Szegeden találkozhatott a közönség, a műsor rövidebb, vágott verziója pedig a televízióban is látható volt, mivel a budapesti, Müpa-beli koncertet a Magyar Televízió is rögzítette. Bár a zenekar mindössze néhány ilyen jellegű fellépést tervezett, a nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttek, hogy idén, a “hagyományos, hangos” koncertekkel párhuzamosan, ezzel a műsorral is bemutatkoznak néhány városban, elsőként a győri Richter Teremben, március 1-én.

A rendhagyó zenei est Lovasi András ötlete alapján született meg, aki egyik kedvenc íróját, Papp Sándor Zsigmondot kérte fel alkotótársnak. “Nyilván nem mi vagyunk az elsők, akik olyan műsorral jelentkeznek, ami elmozdul egy kicsit a színház, vagy az irodalom felé, de valóban valami olyasmit próbáltunk kitalálni, ami nem csak nekünk új, mert még nem próbáltuk ki eddig, de másoknak is az lehet. A zenei blokkokat monológok vezetik be, amelyek kifejezetten erre az estre íródtak és a végére egy egész történet kerekedik ki belőlük. Kicsit büszke is vagyok arra, hogy Zsiga által egy olyan szépirodalmi mű született, ami önmagában is megállja a helyét. Egy szerelmi három-négyszöget mutatunk be ezeken a monológokon keresztül – amelyeket mi magunk adunk elő a színpadon -, ez a műsor gerince, de a kötött forma ellenére előadás közben is folyamatosan változtatunk aszerint, hogy mi a közönség reakciója, ahogy az például a stand-up műsorokra jellemző” – mondja Lovasi András, a Kiscsillag énekes-dalszerzője.

“Ez egy szerelmi háromszög története. Vagy inkább a meg nem értésé. A kibicsaklásoké.” – avat be a részletekbe Papp Sándor Zsigmond. “Kornél szerelmes Zsuzsába, aki viszont egy nős férfit nyaggat, Pétert, hogy hagyja ott végre a feleségét és költözzön hozzá. Legyenek egy család végre, gyerekkel, autóval, kábeltévével. Zsuzsának Kornél csak egy ürügy, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból. Péternek viszont ez az egész csak kényelmi játszma. Így kell a legkevesebbet változtatnia az életén, hogy mégis mindent megkapjon. Hogy érdekesnek tűnjön saját maga előtt.”

És hogy hogyan emlékszik vissza az író a Kiscsillaggal közös munkára, amely idén tavasszal folytatódik? “Egy kicsit olyan volt, mintha egy pillanatra mindenféle hangszeres tudás nélkül én is a tagja lettem volna a zenekarnak. Technikusnál több, zenésznél kevesebb. Még ahhoz is kedvet kaptam, hogy egyszer talán dalszöveget is írhatnék, bár ahhoz a rég elfeledett és soha ki nem teljesedett költő-énemet kellene mozgósítanom. És még valami: Lovasi igazi regényhős, csak köré kell írni a megfelelő szöveget. Ha találkozunk, mostantól ilyen szemmel is fogom nézni.”

Március 1-én, az Idáig tudom a történetet turné győri állomására Vedres Csaba zongorista is elkíséri a zenekart, és vendég lesz a Nemzeti Színház művésze, Péterfy Bori színész-énekesnő is.

Kiscsillag:

Lovasi András – gitár, ének
Ózdi Rezső – basszusgitár
Mihalik Ábel – dob
Leskovics Gábor – gitár, vokál

www.kiscsillagzenekar.hu
www.facebook.com/kiscsillag
www.megadokiado.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.