Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

London 2012 – Paul McCartney és a Spice Girls a záróünnepélyen

Paul McCartney Performs At The Joint At The Hard Rock Várhatóan Sir Paul McCartney és a Spice Girls is színpadra lép a londoni olimpiai játékok vasárnap esti záróünnepségén.

    David Arnold, a műsor zenei igazgatója a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásának nyilatkozva nem árult el részleteket a szereplők kilétéről, ugyanakkor “pontosnak” nevezte a lap azon korábbi értesüléseit, hogy a Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője – aki a július 27-ei nyitóünnepségen is adott egy minikoncertet – szerepel az előadók listáján.
A lap szerint valószínű az is, hogy az 1990-es évek brit popzenéjének példátlan sikerű egykori lánybandája, a Spice Girls újból összeáll néhány dal erejéig.
Emellett utalásokat tettek részvételükre a brit rock és pop olyan klasszikusai is, mint a The Who és George Michael.
Kim Gavin, a záróünnepség művészeti igazgatója annyit elárult, hogy a tervezett koncert “a brit zene elegáns egyvelege lesz Edward Elgartól Adele-ig”, és a népszerű dalok “szimfonikus szerkezetbe rendezve” csendülnek majd fel.
A ceremónia a beavatottak szerint összességében egyszerűbb lesz, mint a Danny Boyle Oscar-díjas brit rendező által összeállított, monumentális nyitórendezvény, mivel a rendezőknek ezúttal nem több hónap, hanem a versenyek lezárulta után mindössze 17 óra áll majd rendelkezésükre az Olimpiai Stadion átalakítására.
Az olimpia záróünnepségének – amely közép-európai idő szerint vasárnap este tíz órakor kezdődik – 4100 részvevője lesz, és tematikája Londonra összpontosul. Megjelennek majd az aréna küzdőterén olyan londoni nevezetességek kicsinyített, de tökéletes másai, mint a parlament, a Tower-híd, a Szent Pál székesegyház vagy a Temze partján emelkedő, 135 méter magas óriáskerék, a London Eye.
A nyitóünnepség – amelynek 15 ezer szereplője volt – Nagy-Britannia kulturális és ipari fejlődésének történetét dolgozta fel, rendkívül látványos elemek felvonultatásával. A megnyitó legnagyobb meglepetése az volt, hogy a 86 esztendős II. Erzsébet királynő is vállalkozott egy rövid filmszerepre James Bond, vagyis a legendás filmbeli kémet jelenleg alakító Daniel Craig színész oldalán.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.