Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Listavezető lett a Kowalsky meg a Vega új lemeze

Megjelenése után hat nappal rögtön a Mahasz lista első helyére ugrott a Kowalsky meg a Vega legújabb dupla albuma, Az évtized lemeze. A fergeteges, teltházas lemezátadó koncert után a zenekar újabb különleges fellépésre készül, hiszen Kowáék január 26-án vonósnégyessel és vokalistákkal lépnek fel a budapesti Művészetek Palotájában.

 A Kowalsky meg a Vega tizedik születésnapjára, november 25-én jelent meg Az évtized lemeze tíz új szerzeménnyel és az elmúlt évtized legnagyobb slágereinek felfrissített változataival. A harminc dalt tartalmazó dupla album a megjelenése után hat nappal azonnal a Mahasz Top 40 album- és válogatáslemez-listájának élére ugrott.

– Az elmúlt tíz évben többször szerepeltünk már az élbolyban, de ilyen rövid idő alatt ilyen példányszámmal még sohasem voltunk listavezetők. Már a megjelenés előtt érzékeltük a felfokozott érdeklődést. Az interneten napi kapcsolatban vagyok a rajongóinkkal, és a nyári koncerteken is tapasztaltuk, hogy az új, tíztagú felállás, a kibővített hangszerelés tetszik a közönségnek. Egyre többen jönnek a fellépéseinkre és szélesebb lett a skála. A huszonévesek mellett megjelent az idősebb korosztály is, és a rockerek mellett más stílusok kedvelői is megszerették a zenénket. A pozitív visszajelzések miatt jó helyezésre számítottunk a lemezeladási listán, de az, hogy rögtön az élen nyitottunk, nekünk is nagy öröm. Köszönjük ezt a nagy szeretetet a rajongóinknak! – mondta Kowa, a zenekar dalszerző-énekese.

A Kowalsky meg a Vega rajongói a megjelenés napján, az Illegál Fesztiválon vehették kézbe az új dupla albumot a budapesti Barba Negra Music Clubban, ahol a Kowalsky meg a Vega és az Ocho Macho közösen lépett fel. A lemezátadó koncertre már elővételben elkelt az összes belépőjegy. A zenekarhoz, a CLS kiadóhoz és a szórakozóhelyhez befutott telefonhívások, facebook-üzenetek illetve e-mailek alapján annyi jegyre volt igény, hogy még egy teltházas koncertet lehetett volna tartani. Mivel azonban másnap mindkét együttesnek korábban lekötött fellépése volt, erre már nem volt mód. Akik nem jutottak be a fővárosi Illegál Fesztiválra, azok december 30-án Szombathelyen és március 15-én Debrecenben hallhatják együtt a két zenekart.

A Kowalsky meg a Vega december 29-én ad évzáró koncertet a budapesti Club 202-ben, ahol a látogatók kedvezményes áron vásárolhatják meg Az évtized lemezét. Az új esztendőt pedig olyan különlegességgel kezdi a zenekar, amire korábban még nem volt példa. A Művészetek Palotájában január 26-án mutatkozik be a Kowalsky meg a Vega Big Band.

– Ezen a koncerten összesen 17 zenész áll majd a színpadon, hiszen az alapcsapat vonósnégyessel, egy zongoristával és két fantasztikus vokalistával egészül ki. Veres Mónika Nika és Szirtes Edina Mókus énekel majd velem, akiknek a hangja egyet jelent a minőséggel – árulta el Kowa. – Nem akusztikus vagy szimfonikus hangversenyre kell készülni, hanem rockkoncertre, elektromos gitárral, basszussal, dobbal. Ezen a fellépésen ugyanakkor az eddigieknél is jobban meg tudjuk mutatni, mennyire színes és izgalmas az új felállású Kowalsky meg a Vega zenei világa.

Bővebben:

http://mupa.hu/program/kowalsky-meg-a-vega-a-big-band-2012-01-26_20-00-fesztivalszinhaz

www.kowa.hu

www.facebook.com/kowalskymegavega

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.