Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Lezuhant és lebénult az előadóadóművész Edvin Marton

Drámai napokat élt át néhány héttel ezelőtt Edvin Marton. A hegedűművész Bukarestben szenvedett balesetet, ami után egy időre mozgásképtelenné vált.

Edvin Marton december végén nagyon ráijesztett rajongóira és a családjára. A világhírű hegedűművész Bukarestben éppen koncertjére készült, amikor egy szerencsétlen mozdulat következtében megcsúszott és legurult a lépcsőn. Harminc lépcsőfokot zuhant. A híresség annyira rosszul esett, hogy az eszméletét is elveszítette, sokáig mozdulni sem tudott. Az orvosok egy ideig nem tudták, mi lesz a hegedűművésszel: képes lesz-e a későbbiekben újra mozogni, vagy esetleg maradandó gerincsérülést szenvedett? Mint tudjuk, sok hasonló baleset végződik gerinctöréssel, melynek következtében a sérült örökre lebénul. Edvinre vélhetően szemfüles őrangyal vigyáz, ugyanis mostanra szinte teljesen felépült.

“A feleségemnek akkor nem akartunk szólni, mert nem tudtam, mi lesz velem. Nagyon nagy sokk ért. Egész éjszaka csak feküdtem az ágyon és fogalmam sem volt, tudok-e még mozogni. Rengeteg vizsgálat várt rám. A kórházban nagyon rendes volt velem mindenki. Lelkiismeretesek voltak az orvosok is. Próbáltak segíteni, hogy minél előbb lábra állhassak, hiszen még két nagy koncert várt rám. Valójában a betegágyból mentem fellépni és oda is tértem vissza a színpadról” – mesélte a hegedűművész.

Edvin nem titkolja, semmiképpen nem szerette volna lemondani fellépéseit. Inkább bevállalta, hogy “telenyomják” fájdalomcsillapítóval. Természetesen így sem volt fájdalommentes számára a koncert, de legalább végig tudta játszani. Ráadásul nem kis sikerrel.

A hegedűművész a Hír24-nek arról is beszámolt, jelenleg milyen az egészségi állapota. Mint mondja, még most sem épült fel százszázalékosan. Továbbra is gyógytornára jár, és különböző gyógyszereket szed. Reményei szerint a pirulákat előbb-utóbb abbahagyhatja, de vélhetően olyan egészséges már nem lesz, mint a balesete előtt.

Időközben ugyanis a vizsgálatok arra is fényt derítettek, Edvinnek idegbecsípődése lett, amely többféle problémát okozhat. A szakemberek szerint az idegbecsípődésekkel ugyan együtt lehet élni, de érdemes rendszeresen gyógytornára járni és időnként alaposan kimasszíroztatni az érintett területet. Természetesen a hirtelen, illetve gyors mozdulatokat, valamint a megerőltető fizikai munkát is kerülni kell.

Edvin Martontól azt is megtudtuk, korábban soha semmilyen balesete nem volt, és ez a mostani arra jó, hogy ezentúl megpróbáljon még óvatosabban élni. A hegedűművésznek nemcsak önös érdekből kell magára vigyáznia, hanem kisfiai miatt is, akik nagyon fontosak a számára, csak úgy, mint felesége, Adrienn.

hir24.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.