Friday, December 2, 2022
spot_img

Latest Posts

Lellére költözik a Babel Sound

Idén nyáron Balatonlellére várja a világzene rajongóit a hazai fesztiválpaletta talán legegyedibb színfoltja, a Babel Sound. A koncertekkel, szakmai találkozókkal, kulináris érdekességekkel és kulturális gyöngyszemekkel tarkított rendezvény július 17-22-ig zengi be a Balaton-parti várost.
“A Babel Sound nem egy “rendezvény”. A Babel Sound olyan márkanév, ami garanciát nyújt az igényes zene kedvelőinek a minőségre, új felfedezésekre, a színvonalas zenére, a változatosságra. Minden évben új helyeken, új formában, új ötletekkel jelentkezik” – állítja a Babel Sound  megálmodója. S hogy mennyire van igaza, azt már a programkavalkád is bizonyítja, hiszen a hatnapos rendezvényen a látogatókat 54, hazai és nemzetközi előadókat felsorakoztató koncert, 6 táncház, tucatnyi ország vagy régió kulturális bemutatója, rengeteg workshop, főzőversenyek és gasztronómiai bemutatók, kiállítások,valamint sok sok örömzenélés csalogatja Lellére.
 
“A Babel Sound azoknak szól, akik a gyorsuló élettempó világában egy otthonos, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben.” –  mondja a főszervező.

A Babel Sound idei programkínálatában a világzene apróbb, de annál fénylőbb gyöngyszemei mutatkoznak be. A szabadstrand színpadán az afrikai, marokkói, a latin, a cigány és a balkáni zene kap teret. A kisszínpadon, a rendezvényparkban elsősorban a magyar zenéé a főszerep, de a programot színesíti a zsidó és az ír zene is, és láthatunk katalán, bosnyák és kanadai zenekart is. A Bábel Kert nagyszínpadon pedig a hazai kedvencek mellett néhány olyan külföldi produkciót fedezhet majd fel a közönség, akikről vélhetően sose hallott, de esélyes, hogy döbbenetes élményt fognak okozni.
A tavalyi tapasztalatokból okulva a rendezők idén lényegesen nagyobb figyelmet fordítanak a “koncept” helyszínekre, a különböző országok kultúrájának otthont adó sátrakra. Cél, hogy a megerősített sátrakban ha esik, ha fúj, minden körülmények között a zenei bemutatóké, a workshopoké lehessen a főszerep, biztosítva legyen az az intim környezet, ami a Babel Sound koncepciójának egyik legfontosabb része.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.