Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Lejárt lemez a Tankcsapdától

2013. március 20-án este debütált a Tankcsapda “Lejárt lemez” című új klipje. A videó öt napig öt különböző helyszínen készült Kovács Kornél rendezésében, ebből a két fő központi helyszín egy roncstelep és egy óvoda udvara.
“A történetben egy házaspár élete tragikus fordulatot vesz, és a sorsuk titokzatos módon összefonódik a klip többi szereplőivel” – összegzi a videó képi világát a rendező. “A szívbe markoló jelenetek és a kisfilm végi csattanó miatt biztos vagyok benne, hogy a néző szinte azonnal újra akarja majd nézni…”
A “Lejárt lemez” című dal a tavaly megjelent “Rockmafia Debrecen” című új Tankcsapda albumon található.
“Ez egy klasszikus hard rock, lassú szám” – jellemezte a dalt Lukács Laci. “Egy sláger, ha úgy tetszik. Egy dallamos, nagy ívű gitárszólóval, refrénnel megtámogatott, kemény rockzenei lassú dal. Persze van benne néminemű eltérés ettől a klasszikus vonaltól. Nem egy tipikus szerelmes dal, ahogy a klipje sem egy ilyen ‘fiú és lány egymásba szeret, és a végén boldogan élnek, amíg meg nem halnak’. Ennél azért a videó lényegesen komorabb vagy mogorvább lett…”
A klip még vágóasztalon volt, amikor március elején elindult a “Rockmafia Debrecen” lemezbemutató turnéja. A tavalyi Arénaturné után a tavaszi koncertek különlegessége, hogy – kevés kivételtől eltekintve – ezúttal ismét klub helyszíneken látható a zenekar. A lemezbemutató koncertek egészen októberig tartanak, a turné a fővárost is érinti, három klubban is színpadra lép a zenekar: a március 21-i Kék Yuk után április 4-én az A38 Hajón, április 12-én pedig a Barba Negrában játszanak a Tankok.
A lemezbemutató apropójául szolgáló “Rockmafia Debrecen” című album 2012-ben a MAHASZ által összesített album- és válogatáslemez-listán az eladási darabszám alapján első lett, egyébként márátlépte a 20 ezres eladott példányszámot is, ezzel az utóbbi évek legsikeresebb magyar rocklemezének tekinthető.
Nézd meg a “Lejárt lemez” című új videoklipet ide kattintva!

Kapcsolódó linkek: www.tankcsapda.com | www.facebook.com/tankcsapda

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.