Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Latin díva – Athina a Művészetek Palotájában DVD

Megható jelenetek, örökzöld dallamok, különleges felvételek a Papadimitriu Athina „Latin díva” című DVDjén.

Papadimitriu Athina 2009 őszén két, nagy sikerű koncertet adott a MÜPA Fesztivál Színházában. Ez volt pályafutásának első önálló koncertje. A két órás koncerten két albumának, az „Érintés” sorozat első két darabjának (Latin és Végtelen érintés) fő slágerei csendültek fel. A színházi keretekbe foglalt koncerten a dalok keletkezése mellett számos titkot is felfedett Athina az összekötő szövegekben pályájáról, lányaival való viszonyáról.

A koncertnek két meghatározó pillanata volt, először, mikor Athina színpadra hívta két frissen végzett színésznő lányát. A Latin érintés lemezen ugyanis együtt énekeltek el egy görög balladát. A ballada története rímelt Athina egykori élethelyzetére. A dalban egy asszony ül otthon magányosan, a férje ruhái között és várja vissza őt, aki elhagyta. Nos, a dal felvétele közben döbbent rá az énekesnő arra a párhuzamra, hogy egykor, amikor ő új társat választott magának, a lányai talán hasonlóan éreztek, mint a dal hősnője. Visszatérve a koncertre, a lányok egy meglepetésdallal is készültek, ami Athina előtt addig a pillanatig titok volt. Ez a dal szintén az elevenbe vágott, Bródy János örökzöld „Mama kérlek” című szerzeményét adta elő Trokán Anna és Nóra. Bizony nem kis erőfeszítésébe került Athinának a műsor folytatása.  A másik ilyen pillanat nem sokkal ez után következett. Athina legkisebb lánya a nézőtérről figyelte a mamát, aki neki is készült egy dallal. A Generál együttes egykori nagy slágere a „Könnyű álmot hozzon az éj” most Réka szemébe csalt könnyeket.
Az extrák olyan különlegességeket tartalmaznak, mint Jávori Ferenc Fegya erre az estére szerkesztett egyvelegét a „Menyasszonytánc” c. művéből, melyet Siménfalvy Ágota számára készített. Az egyveleg a klezmer musical legismertebb dalaiból állt össze és Ágota megérdemelten, hatalmas sikert aratott vele.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.