Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

László Attila Chennaiban

László Attila 2011 karácsonyán 2,5 éven belül 4. alkalommal járt IlayaRaaja neves indiai zeneszerző meghívására a dél-indiai Chennaiban, ahol ezúttal a zeneszerző nagyszabású koncertjén vett részt, szólistaként.
Kapcsolatuk 2000-ben kezdődött, amikor Raaja meghallotta Ones Upon A Time című László Attila Band cd-t.
Az első közös munkára Budapesten került sor: szólistaként hívta meg egy budapesti zenefelvételre, majd 2009-től kezdve több ízben Indiában is dolgoztak együtt.
László Attila korábbi meghívásai során IlayaRaaja filmzenéiben működött közre, illetve két alkalommal egy-egy hétig hangszerelésre, harmonizálásra tanította a mestert.
Az indiai komponista rendkívül népszerű és elismert hazájában, életművét több mint 900 filmzene fémjelzi, de az ő nevéhez fűződik az a szimfónia is, melyet (első ázsiai szerzőként) a Royal Filharmonikusok mutattak be Londonban.
Az év végi koncertre a 6 milliós Chennaiban a 12.000 fős Nehru Indoor Stadionban került sor.
A rendezvény az utóbbi 25 évben írt műveinek összefoglalója volt, egy nagy létszámú zenekar kíséretében (szimfonikus vonósok, 4 indiai ütős, 2 szitár, 4 billentyűs hangszer, indiai népi hangszerek, 10 férfi vokál, 10 női vokál, ritmus szekció, fafúvósok). A koncert léptékére jellemző, hogy 6 órán keresztül nonstop adták elő IlayaRaaja szerzeményeit a közreműködők.
A zenekar tagjai decemberben 12 órás próbákat tartottak, a zenei anyag nagy részét kívülről játszották.
Közreműködőként Indiából neves énekesek filmrendezők érkeztek, nagy megtiszteltetés volt, hogy első külföldi vendégművészként László Attilát hívta meg quartetjével.
László Attila szólistaként Raaja két szerzeményében játszott, valamint quartetjével egy önálló blokkban 3 saját szerzeményét is előadta.
A quartetben Nagy János (zongora), Papesch Péter (bass) és Németh Ferenc (dob) működött közre.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.