Categories
Magyarország Zenei hírek

Külföldön is sikeres a Compact Disco

Az Euroviziós induló „Sound of Our Hearts” dala már több mint 13 országban jelent meg

Compact Disco Sound of Our Hearts című dala széles nemzetközi érdeklődést keltett. Ennek köszönhető, hogy számos európai területen megjelenik a dal és annak remixei. A svéd Family Tree Records Dániában, Norvégiában, Svédországban és a Balti államokban (Észtország, Lettország, Litvánia), a belga Mostiko a Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, a Yonderboi kiadójaként elhíresült német Mole a német nyelvterületeken (Ausztria, Németország, Svájc), a Toco publishing cég Oroszország és több volt szovjet tagállam területén jelenteti meg a dalt.  Mindemellett jelenleg is folynak a tárgyalások Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Mexikó független kiadóinak képviselőivel. Érdekesség, hogy Európán kívül Dél Afrikában is megjelenik a kislemez.
A Compact Disco zenekar, az eddigi legintenzívebb nemzetközi promóciós kampányt folytatta az Eurovíziós Dalversenyen való sikeres részvétel érdekében. A fiúk az elmúlt hetekben hét országban jártak, valamint találkoztak három ország Magyarországra látogató képviselőjével. Természetesen a magyar lakta területeken indult a promóciós túra. A fiúkat nagy szeretettel fogadták a Vajdaságban (Szerbia), Erdélyben (Románia), Kárpátalján (Ukrajna), valamint a Felvidéken (Szlovákia), ahol találkoztak a szlovák indulóval is.

Budapesti promóciós útjukon találkoztak az azerbajdzsáni és albán versenyzővel, Szombathelyen pedig az osztrák rapper fiúkkal futottak össze egy rövid sörözésre. Ezt követte a két legnagyobb európai Eurovíziós felvezető eseményen való részvétel, Amszterdamban 23 másik ország képviselőjével együtt adták elő versenydalukat, Londonban pedig nem csak a hivatalos Eurovision warm-up bulin léptek fel, de koncertet adtak a helyi magyar közösségnek is. Külön érdekesség, hogy ezt a koncertet megtekintette a Stereo Mc’s csapata is, akik a Compact Disco menedzsmentjének meghívására néztek el a bulira.

Az intenzív promó túrát egy izraeli tv show-ban való fellépés zárta, amit kedden a Fonogram díjátadó követett, ahol a Compact Disco két kategóriában is a jelöltek között volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.