Monday, October 2, 2023
spot_img

Latest Posts

Kristóf Katalin – Várlak mindennap

Kristóf Katalin, Erdély egyik legismertebb popénekesnője nyolc kiadott CD-n énekel, de utolsó egyéni albuma 2003-ban jelent meg. A rajongók türelmetlenül érdeklődtek egy újabb Kristóf Katalin-lemez iránt, ezért az énekesnő úgy döntött, visszatér szólókarrierjéhez. Eddigi albumai a népszerű mainstream pop műfajban íródtak, kézenfekvő volt, hogy az új lemez is hasonló stílusú kellene legyen. Ám az idők nagyot változtak, a popzene is más lett és felmerült a kérdés: vajon tud-e újat hozni Katalin egy megváltozott zenei világban? A lemez 12 dalát hallgatva hallgatva azonban gyors és csattanós válasz érkezik.
Már az első felvétel egy új világba kalauzol: a címadó „Várlak mindennap” alig hasonlít az eddigi Kristóf Katalin-dalokra, enyhén clubos hangnemet üt meg, mindezzel tökéletesen illeszkedik a mai zenei stílusirányzatok közé. Feltűnően érettebb, kimunkáltabb az énekesnő hangja is, de – legnagyobb örömünkre – megmaradt kedvessége, selymes lágysága. A címadó dalból videoklip is készült, erről később szólunk még. Több dalban hallhatunk gitárbetéteket szólók vagy kíséret formájában. Ez elég szokatlan a divatos popzenében, de ezen a lemezen különösen jól ötvözték a dance-elemeket a rock hangszerével. A lemez másik nagy dobása lehet az újszerű hangszereléssel előadott „Vinnélek, vinnélek…” kezdetű Presser Gábor-szerzemény, melyet amúgy mindenki ismer, de most egy új megközelítésben lehet azt meghallgatni – és megszeretni. Az aktuális román popzene népszerűségét figyelembe véve nem csodálkozhatunk, hogy menő román slágerekre hasonlító dal is szerepel a lemezen („Érezni akarlak” – feat. Studio Project). Néhány érdekes próbálkozás is hallgatható a korongon. A „Tegnap” című Murányi Tóni-dal a tinédzser brit-pop fílinget hozza; az „Őrült vagy” pedig kissé Madonnás-Jacksonos hangon szól. Katalin örök szerelme, a vocal trance sem hiányozhat, az „Új nap vár” rendelkezik ilyen elemekkel.
Megszoktuk, hogy Kristóf Katalin dalaival a szerelmesekhez szól – és aki ezt várja a lemeztől, az sem fog csalódni. Az énekesnő régi jó kapcsolatot ápol László I. Attila szövegíróval, melynek eredményeképp a lemezre felkerült egy szép lassú duett, a „Kinek mondhatom el”. Ugyancsak kettejük kapcsolatának gyümölcse „A tél vitt el” című dal, a CD-n ennek egy erőteljes clubmixe szólal meg. Attila szerezte a „Miért?” c. dal szövegét is, amely méltán pályázhat a 2003-ban megjelent Álom c. Kristóf Katalin-felvétel babérjaira. Az énekesnő ezt a dalt Milannal közösen énekli, ez tehát a Neoton-dalokat felújító páros első önálló szerzeménye – és szándékuk szerint közel sem az utolsó…
Manapság már illik valami érdekességgel is szolgálni a hallgatóknak, ezért a 2009-es Kristóf Katalin-CD multimédia-lemezzé változik, ha számítógépbe helyezzük. A lemezen két videoklip is van, dalszövegek, történetek, érdekes infók színesítik azt tovább. A megtekintéshez egyetlen kiegészítő szükséges, a Flash Player, ami ma már minden gépen ott van – de ha mégsem, a lemezről ez is feltelepíthető. A menüben megjelenő, a CD-vásárlást megköszönő szöveg a becsületesebb kalózoknak okozhat majd lelkifurdalást, egyéb unalmas „ne-másold-le-vedd-meg-a-kalózkodást-a-törvény-bünteti” jellegű szöveg nincs is sehol, a lemez minden porcikája a szórakoztatást szolgálja. (Katalin bízik még a becsület és hasonló erények létezésében…) A hagyományos asztali DVD-lejátszó audiolemezként ismeri fel a korongot, a videókat számítógép segítségével lehet megnézni.
A Dancs Market Records jóvoltából a vásárló egy igényes, magas színvonalon elkészített zenei anyaghoz juthat hozzá, mely éppúgy megfelel a mai divatnak, mint Kristóf Katalin régi rajongóinak. Az énekesnő minden szempontból képes volt megújulni, a dalok változatosságuk révén több hallgatói réteget is megfognak. A zenekedvelők az audio CD áráért pedig birtokba vehetik a „Várlak mindennap” és a „Nem vagy itt” c. dalok videoklipjeinek kópiáját is, valamint egy teljes szövegkönyvet. Szóval – megéri az árát.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.