Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Kovary trendet teremt

A producerként is aktív NEO-frontember Kovary legfrissebb kiadványával nemcsak sikerrel tört be napjaink világhódító új tánczenei irányzata, a moombahton nemzetközi mezőnyébe, de rögtön új színt vitt a műfajba.

Az alig két éve született moombahton (kb. lelassított karibi ritmikájú house) népszerűsége világszerte folyamatosan nő, és ezzel együtt egyre több tánczenei producer veti be magát ezen az új terepen. Hazánkban a műfaj egyik zászlóvivője Kovary – a NEO együttes énekes-gitárosa -, akinek októberben már megjelent egy moombahton-száma (Until Dawn címmel), legfrissebb kiadványa pedig teljes egészében ennek jegyében fogant.
Az amerikai Noiseporn kiadónál november végén megjelent Moombahstik! EP-n négy szám található, amelyekben sajátos módon ötvöződnek a hetvenes évekbeli klasszikus diszkó és funk valamint a kilencvenes évek filter-house-ának stílusjegyei a lassú tempójú, ugyanakkor harsány, fenékrázós moombahton modern eszköztárával. Kovary egyedi hangzására a színtéren is felfigyeltek: az irányadó moombahton-blogok mellett a műfaj nemzetközi élvonalának képviselői (pl. Heartbreak, Neki Stranac, Pickster One, Mendez, Jon Kwest) dicsérik könnyen befogadható, mégsem kommersz “moombahdisco” zenéjét.
Az EP trekkjeiből neves hazai és külföldi producerek készítenek remixeket, amelyek jövő év elején jelennek meg. Kovary elismertségét a moombahton-színtéren jelzi, hogy sorra kapja a remix-felkéréseket a műfajban tevékenykedő – elsősorban amerikai – producerektől, valamint tervben van néhány kollaboráció – ezek eredményeit remélhetőleg hamarosan hallhatja a közönség.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.