Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál

felszigetkornRománia legnagyobb fesztiválja, a Félsziget idén Kolozsvárra költözik. A fesztivál 11. kiadására a Gorbó völgyében kerül sor, amely ideális helyszínt biztosít a koncertek, bulik és a Félsziget nevével fémjelzett kulturális és szabadidős programok számára július 18-21. között.

 Ezt január 30-án, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnál tartott sajtótájékoztatón jelentették be, ahol a Félsziget Fesztivál szervezői együttműködési megállapodást írtak alá a városvezetéssel.

 “A fesztivál elköltöztetésének nehéz döntését a hosszútávú terveinket szem előtt tartva hoztuk meg. Szerettük volna bebiztosítani a fesztivál jövőjét, és a kolozsvári városvezetésben egy olyan partnert találtunk, aki hajlandó velünk közösen építkezni, és a rendelkezésünkre bocsájtani egy tökéletes fesztiválhelyszínt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a Félsziget Kelet-Európa legfontosabb fesztiváljai közé emelkedjen. Ugyanakkor köszönettel tartozunk azoknak a Félsziget-rajongóknak, akik ebben a periódusban mozgósultak az interneten, ez is azt mutatja, hogy az általunk szervezett fesztivált nemcsak sokan ismerik, de sokan is szeretik. Biztosíthatom a rajongókat, hogy a 2013-as Félsziget túl fogja teljesíteni elvárásaikat, és a legszkeptikusabbaknak is megmutatja, hogy jó döntést hoztunk Románia legnagyobb fesztiváljának jövőjét illetően” – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

 “Ma aláírtuk az együttműködési megállapodást, és aktívan ki fogjuk venni a részünket abban, hogy a Félsziget egy értékes kolozsvári branddé váljon; ez egy olyan rendezvény, amely méltó Európa Ifjúsági Fővárosához. Kolozsvár polgármesteri hivatala egy tíz hektáros területet biztosít a fesztivál számára a Gorbó völgyében, ugyanakkor megoldja a víz- és áramellátást, a közvilágítást, a megfelelő útviszonyokat, a közszállítást és a rendezvény népszerűsítését, hogy a félszigetezők együtt örvendhessenek a rendezvénynek a kolozsvári közösséggel” – nyilatkozta Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a sajtótájékoztatón.

 Kolozsvár alpolgármestere, Horváth Anna kiemelte: a Félszigettel nemcsak egy zenei fesztivál költözik Kolozsvárra. Elmondta, családjával közösen szokott kilátogatni a Félszigetre, amely a koncertek mellett minden évben változatos kulturális és nevelő jellegű programokkal, sportrendezvényekkel és gyerekprogramokkal várja a látogatóit.

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Florin Moroșanu, a Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa 2020 Egyesület elnöke illetve Farkas András, a PONT Csoport vezetője és a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 koordinátora egyaránt üdvözölte és támogatásáról biztosította a Félszigetet.

A Félsziget egy újabb jó hírrel is szolgál azoknak, akik szeretik a félszigetes eseményeket: a fesztivál együttműködik Erdély legrégebbi elektronikus fesztiváljával, a Delahoyával, amely így ismét visszaköltözik a természetbe: június 14-15-én szintén a Gorbó völgyében várja a partizni vágyókat. A fesztivál, amely a természet közepén, a Hója erdőben született, a 17. kiadásán visszahozza a klubok és a bulik hangulatát a természetbe – jelentette be Bodor László.

“A Delahoya egy új fejezethez érkezett. A Félszigettel közös szervezésnek köszönhetően a Delahoya következő kiadásai minden szempontból a fejlődésről fognak szólni. Közös célunk, hogy a világ nagy elektronikus zenei fesztiváljainak szintjére emeljük fesztiválunkat. Jó hír a Delahoya rajongói számára, hogy a fesztivál a természetben, megújult erőkkel tér vissza, számos meglepetéssel és nemzetközi sztárokkal. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Delahoya újjászületett a zene és a természet szimbiózisának köszönhetően, aminek egyébként a 17 évvel ezelőtti megszületését is köszönheti. Back to the roots!” – nyilatkozta  Horaţiu Dan Dumitraş, a Delahoya fesztiváligazgatója.

Románia legnagyobb fesztiválja, a Félsziget, 2003-ban született Marosvásárhelyen, ahol az eddigi tíz kiadása alatt közel 600 ezer félszigetezőt látott vendégül gazdag programkínálatával, olyan nemzetközi sztárokat vonultatva fel, mint a The Prodigy, a Korn, a Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, a Kasabian, a Europe, The Rasmus, Tiesto, Tinie Tempah, ATB, az Above and Beyond, a Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero vagy Netsky, illetve a legjobb magyar és a román előadókat.a

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.